U pet utakmica četiri puta u goste, pa dolazi Hajduk

Poraz u slavonskom derbiju protiv Cibalije nogometaše Osijeka doveo je u nelagodan položaj. U ovom trenutku su bijelo-plavi "ni na nebu, ni na zemlji" jer hodaju po tankoj liniji između raja i pakla. Jedan krivi korak i ode sve - znate već gdje!



Osijek je stigao točno do raskrižja sezone, a sljedeća dva-tri susreta će biti putokaz kamo će priča krenuti. Naime, treće mjesto koje nosi Europu udaljeno je samo šest bodova, što u ovako izjednačenoj ligi u kojoj osim Dinama svi mogu izgubiti od svakoga defnitivno nije nedostižno, ali nakon dva uzastopna prvenstvena poraza Osječani nakon dugo vremena moraju gledati i prema dolje. Istra 1961 i Šibenik odlično su ušli u ovo proljeće i time bitku za opstanak (ispada pet momčadi, nap.a.) učinili dramatičnom, pa svi koji su plasirani ispod petog mjesta ne spavaju mirno.

Stvarno smo se doveli u gadnu situaciju, ali od brige i kukanja nema sreće. Sami smo si “iskopali rupu”, pa je sami moramo i zakopati. Bit će “vatre” do kraja prvenstva, ali to je i dobra prilika da momčad pokaže koliko vrijedi. Vidite i sami da uopće nema veze gdje tko igra jer svatko može pobijediti svakoga, a to je odlično za naš nogomet. Osim Dinamovih, sve druge utakmice su vrlo nepredvidljive – mirno će Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka.

Poraz od Cibalije bio je tek drugi u Gradskom vrtu ove sezone, ali je bijelo-plave doveo u vrlo složen položaj.


FOTO I VIDEO: Osijek bolno opomenut pred Kup

Tko nam je kriv što smo izgubili. Imali smo priliku biti u Cibalijinoj poziciji. Tada bismo isključivo razmišljali o trećem mjestu, a sada se moramo baviti kalkulacijama oko opstanka – iskren je Bilić.

Ono što najmanje Osječanima ide naruku jest raspored. U sljedećih pet utakmica Osijek će četiri puta biti gost, a nakon te serije ga očekuje okršaj s Hajdukom u Gradskom vrtu. To uopće ne izgleda dobro, ali Osijek još uvijek ima kakvu-takvu zalihu i još se nisu upalili alarmi uzbune, iako situaciju treba shvatiti krajnje ozbiljno.

Mogu samo reći jednu stvar: na muci se poznaju junaci – kaže Bilić.

Trener ne ostavlja dojam pretjerane zabrinutosti. Istina, do kraja prvenstva Osječani će igrati protiv samo dvije momčadi koje su dosad skupile više bodova od njih, a sve ostalo su susreti s davljenicima. No, nikako nisu dobre vijesti jer su baš u utakmicama protiv tih suparnika jesenas rasipali bodove kao “pijani kum novce u svatovima, a sada je to stiglo na naplatu. Kad se sve zbroji, izgledno je da će sljedeća četiri susreta gotovo sigurno odrediti Osijekovu sudbinu. Gusto će biti jer Osječane očekuju i polufinalni susreti hrvatskog Kupa.

Ritam igranja će, za naše prilike, biti žestok, što možda i nije loše jer neće imati previše vremena za mudrovanje. Te spoznaje nose dobru i lošu vijest. Dobra je da, valjda, prvi put ove sezone Bilić na raspolaganju ima cjelovit igrački kadar, a loša je nepoznanica je li on dovoljno kvalitetan nositi se sa svim izazovima koji dolaze.

[blockquote]RASPORED DO KRAJA SEZONE

22. kolo: Slaven Belupo – Osijek
18. kolo: Zagreb – Osijek
23. kolo: Osijek – Karlovac
24. kolo: Inter – Osijek
25. kolo: Lučko – Osijek
26. kolo: Osijek – Hajduk
27. kolo: Varaždin – Osijek
28. kolo: Osijek – Lokomotiva
29. kolo: Šibenik – Osijek
30. kolo: Osijek – Zadar

NEMAJU NIKOGA DA IH “PODIGNE”

NK Osijek je sada u situaciji u kojoj i te kako nedostaje upravljačka struktura u klubu. U trenucima poput ovog predsjednik ili direktor bi se spustili u svlačionicu i održali motivacijske govore. Naravno, ne bi smetalo ni kada bi sjela koja “banka” na račune igrača. No, u NK Osijek tih ljudi nema pa će taj dio posla morati obaviti struka ili sami igrači među sobom. Situacija je ozbiljna i sada je Osječanima najpotrebnije jedinstvo i podrška.[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari