Zdravko Josić novi predsjednik NK Osijeka?!

Nogometaši Osijeka u Kranjčevićevoj protiv Zagreba osvojili su prvi bod na gostovanjima još od kraja listopada prošle godine. Tada su se također nasmiješeni vratili iz Zagreba, nakon što su demolirali Lokomotivu (4:1).

Ovaj put smiješak nije tako širok jer se vraćaju s jednim bodom, ali i taj je plijen nakon tri uzasopna prvenstvena poraza vrijedan pozornosti.

To više što je ostvaren u gostima kod izravnog suparnika u borbi za izbjegavanje ulaska u opasnu zonu. Osijek u Kranjčevićevoj nije odigrao nezaboravnu utakmicu, ali je uspio ostvariti primarni cilj – ostati neporažen. Međutim, trener Vlado Bilić momčad je pripremao i za nešto više.

Željeli smo pobjedu, ušli smo agresivno u utakmicu i to je prilično poremetilo domaćina. Međutim, igrači nisu taj visoki presing iskoristili na pravi način, pa se on, kako je prvo poluvrijeme odmicalo, razvodnio i Zagreb je došao do daha. Imali smo u tom razdoblju nekoliko situacija u kojima nam je nedostajalo samo završno dodavanje. No, na kraju mislim da je remi najpravdeniji ishod – kaže Vlado Bilić, trener osječkog prvoligaša.

Bila je to utakmica s dva posve različita poluvremena. Prvo je bilo ubibože, bez ozbiljnijeg udaraca prema oba vratara a drugo je ponudilo 15-ak ludih minuta – s četiri pogotka i dva preokreta. Poveo je Zagreb pa je Osijek preokrenuo rezultat, a na kraju je stasiti stoper domaćina Oršulić postavio konačan rezultat.


FOTO: Slaven Belupo – Osijek 2:0

Treneru Biliću nastup u Zagrebu riješio je još neke dvojbe. Naime, nastavit će se obračun s onima koji nisu u stanju pratiti željeni ritam. Prva žrtva takve politike bio je Marko Babić, koji je zbog svojih motoričkih (ne)mogućnosti završio na klupi, a slično bi se moglo dogoditi još nekim prvotimcima. Nametnuo se, recimo, Marko Lešković, koji je u igru ušao silom prilika već u 7. minuti zbog ozljede Dine Gavrića. Lešković je dobro pokrivao desnu stranu obrane, a stigao je i zabiti svoj prvoligaški prvijenac, koji je Osijek donio vodstvo. Njegovu igru trener će apsolutno valorizirati na pravi način.

[span class=doc]POGLEDAJTE: U pet utakmica četiri puta u goste, pa dolazi Hajduk[/span]

Vidjet ćemo kakva će biti situacija s Dinom Gavrićem. Lešković može pokriti i stopersku poziciju, ali i mjesto zadnjeg veznog. Dobro je nakon ulaska reagirao i Pušić, pa nije isključeno da još malo renoviramo vezni red. Igrom nekih igrača u njemu nisam baš zadovoljan – kaže Bilić.

Očito je trener zauzeo smjer da će doista igrati samo oni koji su sposobni jurišati i riljati. Foliranja i alibi-igra više se neće tolerirati jer bez obzira na osvajanje tog jednog boda u Kranjčevićevoj Osijeku i dalje gori pod petama. U subotu u Gradski vrt stiže Karlovac i u toj utakmici postoji samo jedan izbor – druga proljetna pobjeda. U konkurenciju za momčad vraćaju se Maglica i Kvržić, a izvan nje je dospio Josip Lukačević, koji je dobio treći žuti karton. Šteta za njega, jer je u posljednja dva susreta bio među najboljim Osijekovim pojedincima. I tako, bijelo-plavi” nikako da nastupe u svojem najjačem sastavu…
[blockquote]Nakon što je srušio dinamo, pongračić debitirao za seniore

U Kranjčevićevoj ulici protiv Zagreba svoje prve prvoligaške minute upisao je mladi napadač Mihael Pongračić. Bit će ovo tjedan kojeg će se rado sjećati jer je još u nedjelju za juniore s dva pogotka pripomogao razvaljivanju Dinama u Zagrebu (4:0), a onda je dva dana poslije debitirao za prvu momčad “bijelo-plavih”. Vjerujemo da nećemo puno čekati da zabilježimo i njegov prvoligaški pogodak prvijenac.

U SUBOTU IZVANREDNA SKUPŠTINA NK OSIJEK

Josić novi predsjednik?

Toliko očekivana izvanredna klupska skupština održat će se u subotu, 24. ožujka, u 14 sati na stadionu Gradski vrt. Na tom skupu osječki prvoligaš napokon bi trebao popuniti svoja rukovodeća mjesta, koja su prazna još od studenoga, kada su ostavke kuvertirali predsjednik Robert Špehar i direktor Gordan Matković. Prema svemu sudeći, novi predsjednik bit će Zdravko Josić, koji je dosad obavljao dopredsjedničku ulogu, a bit će zanimljivo čuti koga će izabrati za svoje najbliže suradnike. Ta bi ekipa osječki prvoligaš trebala povesti prema okončanju postupka preoblikovanja i izvjesnijoj budućnosti.[/blockquote]


Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari