Mršić: Osijek nikada neće ostati na cjedilu

Jučer je u Gradskom vrtu i službeno predstavljen "spasitelj" NK Osijek - Stanko Mršić. Nakon poraza u Zaprešiću, što je "bijelo-plavima" bila šesta uzastopna utakmica bez pobjede, čelništvo kluba odlučilo se na očekivani potez - zahvalilo se na suradnji Vladi Biliću i krenulo u potragu za novim trenerom.

Jučer je u Gradskom vrtu i službeno predstavljen “spasitelj” NK Osijek – Stanko Mršić. Nakon poraza u Zaprešiću, što je “bijelo-plavima” bila šesta uzastopna utakmica bez pobjede, čelništvo kluba odlučilo se na očekivani potez – zahvalilo se na suradnji Vladi Biliću i krenulo u potragu za novim trenerom.

Ona je okončana vrlo brzo, pa iako su se u kombinacijama za Bilićeva nasljednika pojavljivali Tomislav Steinbrückner i Bilićev pomoćnik Goran Popović, izbor je na kraju pao na najiskusnijeg od njih Stanka Mršića. Stanko je “prvoborac” HNL-a s golemim iskustvom, koje će mu i te kako trebati u misiji spašavanja prvoligaškog statusa Osijeka. Unatoč tome što je ostao bez posla, Bilić nije sipao žuč, već se samo požalio na zlu sreću.

Bilić: Logičan potez

Reakcija čelništva kluba sasvim je normalna. Rezultata nije bilo, dospjeli smo u vrlo nezavidan položaj i logično je da se poduzmu nekakvi koraci da se stanje razdrma. Mislim da nismo igrali tako loše kakvi su nam bili rezultati, već jednostavno nismo znali realizirati ono što bismo stvorili. Isto nam se dogodilo i u Zaprešiću. Puno smo toga zapucali, a primili smo naivne pogotke. Ne želim sada tražiti nikakve alibije, prihvaćam potpunu odgovornost za ovo stanje i vjerujem da će igrači pronaći načina da brzo izađu iz krize. Mislim da je Stanko Mršić najbolje moguće rješenje za NK Osijek u ovom trenutku i želim mu puno sreće – zaključio je u svom oproštajnom izlaganju Vlado Bilić.

Kada je stigao poziv iz Osijeka, Mršić nije previše dvojio. Iako je malo toga u skladu s ugledom koji ima. Osijek je u teškoj poziciji, a i novac za koji će raditi nije impresivan. Pristao je, naime, raditi za istu plaću kakvu je imao Bilić, a znate da je on svojedobno instaliran i zbog toga što mu financijski zahtjevi nisu bili nerealni.

Morao sam prihvatiti jer predugo sam izvan tijeka događanja. Situacija nije bajna, ali nisam u poziciji da mogu birati. Moji su ciljevi nakon dolaska u Osijek vrlo jasni. Opstanak i proći preko Cibalije do finala Kupa – rekao je Stanko Mršić, novi trener nogometaša Osijeka.

Pomiješane emocije

Neće imati previše vremena za upoznavanje kadra i stanja u momčadi jer već sutra “bijelo-plave” očekuje prvi polufinalni Kup susret, sa susjedom iz Vinkovaca, na čijoj je klupi Mršić sjedio na početku ove sezone. No, nakon šest kola zadesila ga je ista sudbina kao i sada Vladu Bilića. Stanko je bio iznenađen velikim zanimanjem predstavnika medija koji su došli na njegovu inauguraciju. Dogovorena je suradnja do kraja ove sezone, a onda će se vidjeti za dalje.

Sada kada vidim koliko je novinara ovdje, dobio sam i dodatni motiv, jer vidim da NK Osijek nije ostavljen na cjedilu. Za početak mogu reći da su mi emocije pomiješane, jer posljednji posao imao sam u Cibaliji, a već sutra ću težiti tome da ju pobijedim. No, takva je naša trenerska karma. Uz Osijek me vežu lijepa sjećanja i sve što mogu obećati jest da ću težiti da vratim dio one sjajne atmosfere koja je vladala 2000. godine, kada je Osijek bio apsolutni hit HNL-a. U ovom trenutku svaka pomoć nam je jako važna, a posebno je očekujem od Kohorte i ostalih pristaša kluba – u dahu je ispričao Mršić.

Vremena za priče nema previše jer već sutra trebat će djelovati. Može li se bilo što promijeniti u samo dva dana?

Naravno da je to teško očekivati. Moram prvo vidjeti i kakvo je raspoloženje u momčadi, a ono na čemu ću inzistirati jest ubrzavanje igre i dolazak u završnicu sa što više igrača. Moramo vidjeti i što je s obranom, jer Osijek je primio previše pogodaka. Čvrsta obrana temelj je svakog uspjeha – smatra Mršić.

Vjerojatno trenutačno bolje pozna Cibaliju nego Osijek.

Možda i jest tako, ali morate znati da i kod njih ima nekoliko novih igrača. Igraju u novom sustavu igre, ali, da, ima nekih nedostataka koje znam i pokušat ću na njih skrenuti pozornost, a o igračima će ovisiti do koje ćemo ih mjere moći iskoristiti – zaključio je Mršić.

Odmah nakon jučerašnje presice novi je trener predstavljen i igračima te je odradio prvi trening, a sve ostalo je u Božjim ili možda i u Stankovim rukama.

[blockquote]O BABIĆU

Nije mi dovoljno poznat problem da bih mogao o tome javno pričati. On je kvalitetan igrač koji nam treba, ali prvo želim popričati s njim da vidim o čemu se radi. Tek onda ću moći zauzeti neki jasniji stav o tom problemu.[/blockquote]

[blockquote]Mihin komentar: Nadaju se Europi, strijepeći za opstanak![/blockquote]

[span class=camera]FOTO i VIDEO: Navijački tramvaj poziva na sutrašnju utakmicu[/span]

[blockquote]Mršić dočekan kao Mourinho[/blockquote]

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari