Pogled s istoka: Osječani (ipak) vole NK Osijek

Osijek je uz NK Osijek

Mnogo se polemike vodilo oko NK Osijeka unatrag nekoliko mjeseci. Postavljalo se pitanje zanima li uopće NK Osijek Osječane? Utakmica protiv Cibalije dala je jasan odgovor kako Osječani vole svoj klub, jer u konačnici tko još može u Osijeku na jednom mjestu okupiti 4000 ljudi!? Nije to brojka s kojom se treba hvaliti, jer do prije 10 godina to je bio prosječan broj gledatelja po utakmici. Ipak, u uvjetima kojima se nalazi hrvatski nogomet ovo je velika brojka i dokaz kako Osječani i dalje žive uz svoj klub.

Borbenost i huk s tribina

Miljenik osječke publike Stanko Mršić uspio je u svega dva dana probuditi uspavanu momčad. Uspio je “napaliti” momčad što je rezultiralo velikom borbenošću, a borbenost je kao rezultat dala 3 komada u mreži Vinkovčana. Upravo simbioza borbenosti i huka s tribina trebao bi biti adut Osječana u Gradskom vrtu. Domaći teren mora biti neosvojiva tvđava, a tada će i gostujuće utakmice biti lakše za igranje. Ponekad i “istočna tribina” prebrzo izgubi strpljenje i počne s kritikama i vrijeđanjem svojih igrača. To je potrebno mijenjati, jer momčadi je pomoć najpotrebnija kada im ne ide. Upravo huk s tribina može biti presudan faktor.

Često je motivacija najvažniji dio priprema za utakmicu. Jedni od najvećih hrvatskih trenera Ćiro Blažević i Lino Červar poznati su upravo kao veliki motivatori. Osječanima treba trener koji će ih znati motivirati, a vjerujemo kako će to upravo biti Stanko Mršić.

Može li Maglica biti “killer”?

Anton Maglica pretplatio se na golove Cibaliji. Prošle sezone po velikoj magli zabio je Magla jedini i pobjednosni gol Cibaliji. Sada je utrpao dva komada i to manirama velikog napadača. Prvi gol dokaz je odlične igre glavom, a drugi u Šukerovskom stilu. Našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Pravi napadač (15 golova po sezoni) čeka se još od doba Roberta Špehara  Svi se nadamo da će to biti Magla, no za to su mu prijeko potrebne asistencije Šorše, Jugovića, Lukačevića i Kvržića

Europa u Osijeku

Čuda se događaju, ali u ta čuda sada trebaju vjerovati Vinkovčani. Treba biti realan i reći kako Europa kuca na vrata. Danas je drugo polufinale u kojemu bi pristaše bijelo-plavih trebali drukati za Dinamo, no autor ovog teksta nada se finalu sa Zagrebom i ponovnim osvajanjem Rabuzinovog sunca. Tada bi odlazak u Europi bio frajerski…

Osječani se sada trebaju okrenuti domaćem prvenstvu i hrabrom igrom ići po 3 boda kod Lučkog. Podiglo bi to dodatno atmosferu uoči dolaska Hajduka. Velike su utakmice pred NK Osijekom ali jučerašnja partija uljevanje povjerenje.
Recept je jasan: Borbenost, borbenost i borbenost…

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari