Dogodine Tramvaj liga, Osijek i ostali bez licence

Uvjete za igranje u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za sada su ispunili samo zagrebački klubovi Dinamo, Lokomotiva i Zagreb dok će se svi ostali mogu žaliti na ovu odluku.

Apsurd zvan Hrvatska nogometna liga ili kako ju neki zovu Hrvatska nogometna lakrdija se nastavlja. U vrijeme kada je Varaždin već izbačen, a večina klubova grca u dugovima i preživljava od danas do sutra, Komisija za licenciranje donijela je odluku prema kojoj će se uskoro u Hrvatskoj igrati Tramvaj liga.

Međutim, valja naglasiti da je to tek prvi krug licenciranja, a svi klubovi imaju pravo u roku od osam dana uložiti žalbu na tu odluku. U svibnju će biti drugi krug licenciranja, a klubovi do tada moraju ukloniti nedostatke. Iako nije navedeno, pretpostavlja se kako se radi o financijskim uvjetima koje klubovi nisu mogli ispuniti.

Komisija za licenciranje ove će godine biti nešto stroža jer se vodi novim pravilnikom o licenciranju koji je izdala Uefa.

[important title=Tko s kime do kraja?]Do kraja prvenstva preostalo je još 5 kola u kojima će Osijek večinu svojih utakmica odigrati u Gradskome vrtu. Sreća za Osijek je što je jednu od svoje dvije gostujuće utakmice trebao odigrati u Varaždinu, pa će tu “zaraditi” tri boda bez borbe. Ostali direktni suparnici za ostanak (Rijeka, Istra i Inter) igrati će i međusobno pa i to pogoduje Osijeku. Zadar koji je također u zoni Europa ili ispadanje također gostuje u Osijeku.

Dakle, do kraja svima predstoji grčevita borba ili za ostanak ili za izlazak u Europu.

Osijek kući: Hajduk, Zadar i Lokomotiva
Osijek vani: Varaždin i Šibenik[/important]

Tekst: T.Maltašić

Zdravko Josić: Isplačujemo plaće i napadamo Hajduk

Predsjednik je još u rukavicama no obećanje je dao – traži se način da se isplate igrači i djelatnici kluba! Još je dodao – novaca ima! Melem za uši nakon više mjeseci agonije tijekom kojih nitko ni je ni spominjao predsjednika (a kako bi kad ga nije ni bilo), a kamoli novce. Zdravko Josić koji je istrpio i da ga ne izaberu iz prve, brzo je, i bez plaće izgovorio što njegov prethodnik nikada tako izravno nije, a i kad je, bilo je to s puno taštine.

Mi, a nerijetko, ja, frcalo je iz usta bivšega svaki put kad bi isplatio plaću, iako je to kasnije dovelo do više od 10 milijuna kuna novog duga, uz poteze koji su svima bili promašaj osim njemu samom – angažiranje Zahore primjerice. Usput mladić od 30 godina nije nigdje više zaigrao nakon potpisa za Osijek iako se najavljivao dinamitan povratak.

Zdravko Josić je zgrabio ono što nitko nije htio. Uletio je kao golman glavom među noge kao što je i sam rekao”…spasiti što se spasiti može!” Josićeva logika je jednostavna; potpisi vjerovnika na novi ugovor o vlasničkim odnosima ili stečaj. Ovo drugo nikom ne donosi korist. Kako god da ga doživljavaju valja reći kako je Josić već sada veći od brojnih predsjednika koji su vladali u dobrim vremenima kada su svi htjeli biti blizu NK Osijeku. Ako još Osijek dobije Hajduk i Cibaliu…

Više o trenutnom stanju i budućim planovima poslušajte na stranicama Radio Osijeka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari