Mladi Slavonci odlaze na Emirates

– Ono čemu se nitko nije nadao prilikom odlaska na Arsenalov Loutraki Uskrsnji kup bile su glatke pobjede, pokal i zlatne medalje.

Teško je zaboraviti veselje nakon finalne utakmice koju su Slavonci, jer su pokorili sve druge momčadi turnira (a bilo ih je desetak i riječ je Arsenalovim školama nogometa) igrali između sebe. George Tolias, menadžer Arsenalove Elitne akademije u Grčkoj bio je zadivljen igrom mladih Slavonaca,a glavni Arsenalov skaut za jugoistočnu Europu Lakis Papaioannu, u svoj je rokovnik stalno nešto pisao i zaokruživao.

Na dodjeli nagrada dobili su naši nogometaši medalje, ali i veliki pljesak koji neke od njih vodi ravno na stadion Emiretes u Londonu na skori nogometni turnir. U finalnoj nogometnoj utakmici, koja se mogla odigrati i u Hrvatskoj, šalili su se domaćini, igrale su momčadi Arsenalove škole nogometa Virovitica A i B. Više sreće i bolju igru prikazala je momčad A pobijedivši svoje vršnjake iz škole rezultatom 3:2, ali to je sada manje bitno. To je bila pobjeda u trećoj disciplini, uz prvake Damira Filipovića i njegovog tima u 3×3 te uz pobjedu Virovitičanina Mateja Reslera u tehniciranju “master the ball”.

Kada sam se priključio u ovaj projekt Arsenalove škole nogometa prvo što me privuklo bile su riječi Roberta Špiranca, predsjednika Škole, da ćemo imati mogućnost otići u London na stadion Emirates. Nisam ni sanjao da će se sve to tako brzo razvijati i da ce se već nakon pola godine snovi i ostvariti. Za to prije svega moram zahvaliti svojim dečkima iz momčadi koja je igrala na turniru 3vs3 te u konkurenciji 15 ekipa osvojila turnir i izborila plasman na svjetsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo se u Londonu prije svega svi dobro zabaviti, pokazati kakvim talentima raspolažemo te taj događaj pamtiti cijeli život – istaknuo je Damir Filipović, trener momčadi AŠN A koja je izborila odlazak u London u disciplini 3×3 sa svojim igračima Kneževićem, Miškovićem, Stanićem i Radovićem. Veselje nije krio i Robert Špiranec, predsjednik Arsenalove škole nogometa koji je znao da imamo “ono nešto“.

Pokazali smo se i dokazali u pravom svjetlu. Radimo kako treba i očekujemo pomoć i lokalne zajednice kako bi uskoro i u našem kraju napravili veliki Arsenalov try out. Ovo je povijesni rezultat, djeca su sretna, svi su sretni, osim možda Grka koji nisu igrali u finalu, ali takav je život. Zahvaljujem svoj djeci, roditeljima, trenerima, sponzorima i svima koji su sudjelovali i sudjeluju u ovako važnom projektu – rekao je Špiranec.

Selekcija naše dvije momčadi odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Arsenal Elite Academy SEE te izgubila rezultatom 4:0. Za Arsenal Elite Academy SEE nastupili su Bloudek, Divković, Mikić Z. i Zandona iz Lipika.

Nakon pobjeda, slavonski topnici uputili su se u Atenu gdje su razgledali grad i Akropolu te nešto naučili i o povijesti.

3vs3 turnir

1. mjesto – AŠN Virovitica A
2. mjesto – AŠN Virovitica B
3. mjesto – Olympian Arena

Loutraki Easter Cup 2012

1. mjesto – AŠN Virovitica A
2. mjesto – AŠN Virovitica B
3. mjesto – Olympico

Pobjednici Loutraki Easter kupa: Arsenalova škola nogometa A: Josip Blažic, Marino Bloudek, Leo Hokman, Stjepan Iharoš, Slavko Jagarinac, Josip Knežević, Robert Knežević , Joso Kopić, Mateo Leš, Matias Leutar, Luka Maoduš, Perica Mišković, Dominik Mikolić, Ivan Paradžik, Giuliano Pierobon, Angelo Radović, Matej Resler, Marko Stanić, Franko Zandona i Kristijan Topić. Treneri: Zlatko Vuković i Dario Jaušić


Drugoplasirana Arsenalova škola nogometa B
: Leo Kirin, Marijan Dodaj, Mario Šubarić, Vinko Katić, Mateo Škorić, Bruno Škrobo, Marko Hanuljak, Adrian Jurković, Marko Divković, Zvonimir Mikić, Tomislav Mikić, Zvonimir Bombini, Dario Jakšić, Borna Brekalo, Teo Brkić, Marko Prgić, Dorian Sesvečan, Rufi Demiri, Luka Skoko, Roko Tomić, Alen Grafina. Treneri: Ivica Vidović i Petar Čuljak


Tekst: Slobodan Kadić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari