U Zrinjevcu se sprema futsal spektakl

Osječki hram sporta, dvorana Zrinjevac, večeras bi trebao biti poprište pravog malonogometnog spektakla. Prvo zbog momčadi Osijeka V.B.K., koja u posljednjih sedam kola igra "kao drogirana" i ruši sve pred sobom.

Šest uzastopnih pobjeda i remi u posljednjem kolu protiv izravnog suparnika Nacional Zagreba (6:6) – u utakmici koja je bila za anale, a trener Marin Smoje će reći “taj bod mi je draži nego svih prethodnih šest pobjeda” – jamac su da se u igrama osječkih malonogometaša može uživati.

Ako se tomu doda činjenica da će za suparnika imati lidera prvenstva i najtrofejniju hrvatsku futsal-momčad, Split Brodosplit inženjering, koja je nakrcana reprezentativcima (na njihovoj klupi sjedi i sjajni izbornik Mato Stanković, nap.a.), koji su nas zimus tako razveselili nastupom na Europskom prvenstvu, spektakl mora biti zajamčen. Sličan ambijent bio je i prošle sezone, kada je pobjedu Osječana nad Splićanima (5:3) u Zrinjevcu gledalo oko 1.000 ljudi. Sličan posjet očekuje se i večeras, a atmosferu bi dodatno trebala zagrijati Kohorta, koja baš na toj utakmici počinje proslavu svog 24. rođendana.

Pobjeda za doigravanje

Dakle, to što se večeras događa u Zrinjevcu trebalo bi malo uzdrmati osječku svakodnevicu, prekrivenu uglavnom žabokrečinom. Dakle, oko utakmice cijela je “gungula“, a već to jasan je znak da se sprema nešto veliko. Na parketu Osječanima taj susret znači “biti il’ ne biti” kada je u pitanju plasman u play-off.

Gledajte, ova će nam utakmica pokazati gdje smo, jer ja neću da uđemo u doigravanje samo da bismo se šminkali. Želim da u njemu igramo i ozbiljnu ulogu, a večeras ćemo vidjeti možemo li se i u kojoj mjeri nositi s najboljim hrvatskim momčadima – kaže Marin Smoje, trener Osijeka V.B.K.

Pobijede li Splićane, praktično bi osigurali doigravanje. Naime, u posljednjem kolu Split dočekuje glavnog Osijekovog konkurenta Nacional Zagreb, a ne bi si smio dopustiti poraz jer bi u tom slučaju izgubio prvo mjesto i prednost domaćeg terena u doigravanju. Međutim, sve je to mnogo lakše reći ili napisati negoli ostvariti na terenu.

Osijek VBK – Brodosplit 5:3

Srcem do pobjede

S “krive strane” stajat će reprezentativci Jukić, Suton, Novak, Jelovčić, srećom, ne i najbolji hrvatski “hakler” Dario Marinović, koji ima tri žuta, kao još jedan iz nacionalne selekcije, Branko Laura, koji Osijek preskače zbog istog razloga. No teško da će to Osječanima olakšati posao.

Ne želim da se stvara atmosfera da naša pobjeda nije upitna. Split je dosad doživio samo jedan jedini poraz, i to u Vrgorcu, već je niz godina naša najbolja momčad, a protiv nas se na klupu vraća i trener Mato Stanković, koji je sjajan strateg. Ne treba govoriti da za njih igra praktično cijela prva postava naše reprezentacije. Kad sve to nabrojim, ispast će da mi nemamo što tražiti u toj utakmici, ali uvjeren sam da ćemo i mi imati što reći večeras. Znam da možemo odigrati junačku utakmicu, dati svoj maksimum, a onda ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti – smatra Smoje.

kzrinjevac495

Dakle, Osijek V.B.K. kani primijeniti Kohortin slogan – Srcem do pobjede – a imat će i glasnu navijačku podršku. I zaslužio ju je, jer posljednjih mjesec i pol dana doista igra fantastično, a zalog toj tvrdnji je i posljednji susret, s Nacionalom, kada se uspio vratiti nakon četiri pogotka zaostatka. Dakle, kod Osječana nema predaje, a ima li umora?

U žestokom smo ritmu, ali ovo su utakmice u kojima se zaboravlja na bol ili umor, ma zaboravlja se na sve. To je stanje šoka ili transa, kako hoćete – zaključuje trener osječkog malonogometnog prvoligaša.

Ako želite i vi pasti u trans, bar na tih otprilike sat i pol, koliko traje taj cijeli događaj, onda budite u 20 sati u dvorani Zrinjevac. Dobra zabava je zajamčena, a ako još bude i pobjeda…

Osijek VBK – Vrgorac 4:2

[blockquote]PAROVI 21. KOLA

U 21. kolu Prve hrvatske malonogometne lige igraju: Nacional Zagreb – Solin Staro Češko, Osijek V.B.K. – Split Brodosplit inženjering, Potpićan 98 ABS AD Tokić (Labin) – Vrgorac GTP, Murter – OVB Allfinanz (Zagreb), Mejaši Klesarstvo Dicmo (Split) – Novi Marof, Kijevo Knin – Uspinjača (Zagreb).


ŠUKEROVA PODRŠKA, HOĆE LI DOĆI I GRADONAČELNIK?

Kad smo već kod popratnih pojava te utakmice, treba reći da će podršku dečkima s tribina dati i osječki “kralj strijelaca” Davor Šuker. Iz kluba su poslali poziv i u Ured gradonačelnika jer smatraju da je ovo događaj koji zavrjeđuje pozornost prvog graskog čovjeka. Stoga nije isključeno da priredbu svojom nazočnošću uveliča i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo. Puno je razloga zbog kojih bi bilo zgodno da se pojavi večeras u dvorani.[/blockquote]

Tekst: D.Keler (Glas Slavonije)
Foto: Kohorta.net


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari