NK Osijek: Jugović motiviran, Šorša napokon opet onaj pravi

Uoči susreta s Hajdukom trener Osijeka Stanko Mršić "bocnuo” je svoje vezne igrača, naglasivši kako od njih očekuje mnogo veći doprinos.

Takav “javni proglas” trenera izazvao je pravu reakciju bijelo-plavih veznjaka koji su u možda presudnom susretu za osiguravanje opstanka potpuno nadigrali Hajduk i zasluženo slavili. Osim pobjede, Osijek je prikazao i vrlo dobru igru koja je mogla biti okrunjena i s više pogodaka u mreži Splićana. Najbolji igrač susreta bio je Tomislav Šorša, koji je i postigao pobjednički pogodak, a odmah do njega bio je Vedran Jugović.

Pripremali smo se za utakmicu kao da nam je cijela sezona sadržana u njoj, da je ključ svega. “Napalili” smo se maksimalno, a i Hajduk je uvijek dodatni motiv. Zahvalio bih publici koja nas je bodrila od prve do zadnje minute i na krilima njene podrške odigrali smo jako dobro i na kraju zasluženo pobijedili – prepričavao je dojmove poslije subotnjeg susreta Jugović. Upravo je igra bijelo-plavih bila garancija kako bodovi ostaju u Gradskom vrtu, s čime se složio i Jugović.

Bili smo bolji i ne vidim način kako je utakmica mogla otići u drugom smjeru. I kada su izjednačili, vjerovali smo da ćemo zabiti drugi pogodak. U nekim prijašnjim, utakmicama kao da smo bili u nekom zimskom snu, no sada smo odigrali kvalitetno, a drago mi je i da smo i mi iz veznog reda dali svoj doprinos. Sretan sam kako je sve završilo i zbog vratara Vargića, jer nije on bio kriv pri primljenom pogotku.

I Jugović se mogao upisati u strijelce, bio je blizu u nekoliko navrata.

Nisam ni ja bio zadovoljan svojim nastupima u ovom dijelu prvenstva. Ali, nadam se da će izdanje protiv Hajduka biti prekretnica, da ću ovako nastaviti i dalje.

Nakon dugo vremena u pravom izdanju vidjeli smo i Tomislava Šoršu. Ponajbolji Osijekov igrač ovog proljeća nije igrao na razini na koju je navikao sve navijače bijelo-plavih, no u najvažnijem trenutku i on je podsjetio zbog čega se za njega raspituju inozemni klubovi.

Nema sumnje da smo bili bolji protivnik. Ušli smo hrabro u utakmicu, na granici fanatizma jer jedino tako možemo pobjeđivati ovakve momčadi. Odlično smo se i pripremili za Hajduk. Dobro smo ih proučili, vidjeli da možemo igrati i napali smo ih od prve minute. I kada smo primili gol nismo pali, išli smo dalje, vratili se i zasluženo dobili.

Dugo se čekalo na Šoršin pogodak, a on je konačno stigao u pravom trenutku.

Drago mi je, pogotovo što sam zabio Hajduku, velika je to stvar. Ovo su, vjerujem, ključni bodovi za ostanak u ligi i u nastavku prvenstva bit će nam mnogo lakše, s ovom smo pobjedom napravili veliki korak. Drago mi je da smo Kohorti priuštili zadovoljstvo za njen 24. rođendan i mislim da smo na najbolji način zahvalili na njihovoj podršci koju su nam pružali cijeli utakmicu.

Osječani nemaju mnogo vremena za slavlje, već sutra slijedi novi veliki ispit, koji bi stresnu sezonu mogao potpuno uljepšati. Uzvratni polufinalni susret hrvatskog Kupa protiv Cibalije u Vinkovcima ogromna je prilika ove generacije, koja ne smije ispustiti velikih 3:0 iz Gradskog vrta.

Cibalia je odlična momčad s odličnim trenerom koje moramo shvatiti ozbiljno, a to ćemo i napraviti. Ne smijemo propustiti ovakvu priliku za izlazak u Europu, a možda čak i za osvajanje Kupa. Prednost je velika, ali u uzvrat ćemo ući s punom koncentracijom – završio je Šorša.

G. Roguljić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari