Osijeku je plasman u finale na dohvat ruke, ali ga treba uzeti

Nogometaši Osijeka danas imaju veliku priliku po drugi put izboriti nastup u finalu hrvatskog Kupa. Bijelo-plavi su u prvoj utakmici protiv Cibalije u Gradskom vrtu odradili ogroman dio posla. Pobijedili su s 3:0 i prokrčili si velik dio puta prema finalu.

Nogometaši Osijeka danas imaju veliku priliku po drugi put izboriti nastup u finalu hrvatskog Kupa. Bijelo-plavi su u prvoj utakmici protiv Cibalije u Gradskom vrtu odradili ogroman dio posla. Pobijedili su s 3:0 i prokrčili si velik dio puta prema finalu.

Ostao je još taj posljednji korak, koji često zna biti i najteži, bez obzira s kakvom se zalihom stiže na uzvratnu utakmicu. Za Osječane je to utakmica sezone, dvojbe nema, i zbog toga moraju biti maksimalno koncentrirani i ozbiljni.

Ni u jednom kutku svoga bića ne smiju pomisliti da je priča završena. Cibalia će sigurno krenuti na “sve ili ništa” i trebat će se u početku obraniti od tih naleta.

Moja ideja nije da se branimo, već da razmišljamo o tome kako postići pogodak, kojim bismo vjerojatno riješili sve dvojbe. Jasno, to je moja želja, a nije lako predvidjeti kako će se razvijati utakmica. Naravno, mi itekako možemo utjecati na smjer, ali ćemo za to morati biti na najvišoj mogućoj razini. Finale nam je na dohvat ruku, ali nitko nas neće gurnuti u njega. Moramo ga uzeti! – poručuje Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Ključna stvar u tom susretu bit će koncentracija i prevlast nad takozvanim “ničijim loptama”. Mršić pretpostavlja da će Cibalia pokušati što brže doći u Osijekov kazneni prostor i tu stvarati gužvu.

Vidite i kakvo je vrijeme, teren će biti klizav, a to povećava opasnost od neforsiranih pogrešaka. Moramo itekako biti koncentrirani na odbijene lopte jer Cibalia nema što kalkulirati. Krenut će u juriš i jako je važno kako ćemo se u tome snaći – pojašnjava Mršić.

Priča se uvijek svodi na isto. Treba izdržati prvih 20-25 minuta, iako ne mora biti pravilo. Osijek je svoju prednost od 3:0 u Gradskom vrtu gradio postupno, a počeo je u drugoj polovini prvog poluvremena.

Najvažnije je da izađemo na teren igrati. Ne smijemo se orijentirati na defenzivu jer nas to neće odvesti na dobar put. Postizanje pogotka mora nam biti stalna težnja – ponavlja Mršić.

Uoči susreta s Hajdukom Mršić je tražio reakciju veznih igrača i dobio ju je. Šorša strijelac, Kvržić asistent, Jugović vrlo opasan. To su stvari koje hrabre.

Zadovoljan sam njihovom reakcijom. Igrali smo dobro i zato mi se ne sviđaju neke teze plasirane iz Hajdukovih redova kako su oni bili očajni. To je zato što smo mi bili na visokoj razini. Ta igra daje nam pravo na optimizam i danas. Agresija i inteligencija su najjača oružja u nogometu. Što se igre veznog reda tiče, nisam slučajno “bocnuo” baš njih. Oni su dobri igrači, koji posjeduju sposobnosti za nanijeti suparniku veliku štetu. Mislim da još imamo prostora za ubrzavanje protoka lopte i brže kombiniranje. Soliranja treba svesti na najmanju moguću mjeru, odnosno koristiti ih samo u krajnjoj nuždi – kaže Mršić.

Kaže se da je oprez majka mudrosti i zato je dobro da se u Gradskom vrtu drže tenzije. Bit će to susret u kojem ćemo saznati da li se Osijek pretvorio u momčad ili još uvijek samo nudi mladenačke bljeskove. Sve je na njihovoj strani, prednost, motivi, imat će snažnu navijačku podršku. Ozbiljne momčadi jednostavno ne ispuštaju takve prilike…

[blockquote]JUNIORI I KADETI PO FINALE KUPA
Danas neće samo seniorska momčad Osijeka tražiti ulaznicu za finale hrvatskog Kupa. Isti posao očekuje i mlade snage osječkog prvoligaša, koje također imaju dobre izglede za prolaz. Juniori Ivice Kuleševića igraju protiv Hajduka, kojeg su razbili “na proste faktore”, u prvoj utakmici bilo je 5:1 pa se očekuje da će danas na Poljudu potvrditi taj sjajni nastup iz prve utakmice. Nešto složeniji zadatak čeka kadetsku generaciju Tomislava Steinbrücknera, koja na uzvrat u Zadar nosi minimalnu prednost iz prve utakmice (2:1). Kakva bi to priča bila da sve tri momčadi Osijeka zaigraju u završnim utakmicama Kupa Hrvatske. Dosad se nikad nije dogodilo…[/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari