FOTO: Gazda se zna, a sada finale i Europa!

Odličan rezultat u prvoj utakmici ostavio je traga na psihi igrača Osijeka, no na kraju ipak slavlje!

CIBALIA – OSIJEK

2:1

Momčad Samira Toplaka u utakmicu je ušla maksimalno nabrijana i očito je bilo kako njihova nada nije umrla u Osijeku nakon tri gola u mreži. Osijek se zavukao u svojih 16 metara i bilo je pitanje trena kada će domaći povesti. Izdržao je Osijek sve do 40. minute kada zabija Vitaić. Već u slijedećoj minuti mogao je Vitaić potpuno zakomplicirati sudbinu gostiju, ali promašuje zicer.

Ono što je on promašio, nije Tomić, i to već nakon pet minuta nastavka. Nošeni publikom napali su tada Vargićeva vrata. Nevjerica na tribini koju je zauzela Kohorta ipak nije dugo trajala. Mršić uvodi u igru Lukačevića koji unosi živost u igru. Presjeca jednu loptu domaćih, a u kao plod toga proizlazi gol odluke. Tomislav Šorša zabija gol za eksploziju 700 navijača bijelo-plavih!

Utihnuli su tada napadi Cibalie, a Osijek je smireno priveo utakmicu kraju.

U finalu Kupa Osijek će tako igrati nakon 13 godina, a protivnik će im biti Dinamo. Prva utakmica na rasporedu je 2., a uzvrat 8. svibnja.

Bez obzira na ishod finala, Osijek se već sad izborio nastup u pretkolu Europa lige.

Po prvi puta u povijesti u finalu Kupa igrati će i kadeti i juniori i seniori NK Osijeka pa je ovaj dan definitivno za pamcenje. OSIJEK ALE!

[span class=camera]GALERIJA: Osijek preko Cibalije u finalu kupa[/span]

TEKST: T. Maltašić (SiB.hr)
FOTO: M.Banić (SiB.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari