Mršić: Drago mi je da ću opet Osijek voditi u Europu

Nakon susreta treneri Stanko Mršić i Samir Toplak novinarima su podijelili svoja razmišljanja o utakmici. Unatoč porazu, trener gostiju Mršić bio je zadovoljan izdanjem svojih igrača.

Došli smo u Vinkovce s velikom prednošću. Cibalia je u prvom poluvremenu bila agresivna na cijelom terenu, dok se moji igrači nisu ponašali kako smo se dogovorili. Nisu bili u izdanju iz prethodnih utakmica, pojedinci nisu bili strpljivi, ipak čestitam svojim igračima na prolazu u finale. Pogodak smo postigli na vrijeme i malo umirili agresiju Cibalije. Drago mi je da ću s Osijekom ponovno nakon toliko godina u Europu. Sada još moram osigurati ostanak u ligi.

Do 50. minute Cibalia je imala igru i rezultat, a Mršić nije mijenjao ništa, premda se osjetila potreba za time.

I pored njihovog vodstva dobro smo stajali, ulaskom Lukačevića dobili smo na probojnosti i većoj kontroli terena. Mislim kako smo drugo poluvrijeme mnogo bolje izgledali i da smo imali prilike za još koji gol. I ovako sam zadovoljan, jer smo ostvaril cilj, prolazak u finale.

[span class=camera]GALERIJA: Osijek preko Cibalije u finale kupa[/span]

U finalu Osijek očekuje Dinamo

Dinamo je osigurao titulu prvaka, a ovom pobjedom mi smo osigurali Europu, do tih utakmica ima još dosta vremena i vjerujem kako ćemo iz utakmice u utakmicu sve bolje izgledati, a tada što bude.

Samir Toplak nakon susreta nije odavao izgled nezadovoljnog trenera, premda je nakon pobjede ispao iz daljnjeg natjecanja.

Sve je do tog kobnog gola izgledalo idealno, sve je išlo kako smo željeli. Prvi gol u prvom poluvremenu, drugi odmah početkom drugog. Fantastična igra mojih igrača obećavala je i treći gol. Na žalost, opet nam se dogodio kiks kada smo to najmanje očekivali. Bez obzira na sve ja sam izuzetno zadovoljan igrom i reakcijom mojih igrača. Zaista su dali maksimum maksimuma i srce ostavili na terenu.

Već početkom drugog poluvremena promijenjen je Tomić koji je do tada odlično odigrao utakmicu.

Tražio je već na poluvremenu da ga zamijenim, jer se jako istrošio, ali sam mu sugerirao da još malo stisne i da izdrži, no nije uspio dugo. Moram još jednom reći da sam bez obzira na ispadanje iz Kupa ponosan na svoje igrače i vjerujem kako ćemo nastaviti i dalje ovako.

U nastavku prvenstva nastavlja se utrka za treće mjesto koje vodi u Europu, kao nadomjestak za ispadanje iz Kupa.

Idemo korak po korak, prvo trebamo doći na četvrto mjesto, a i sljedeća je utakmica na redu u Zadru. Nadam se kako ćemo uspjeti odmoriti igrače i ponovno izvući sve najbolje iz ove utakmice, te to utkati u susret protiv Zadra. Ako smo se mogli vratiti nakon onog poraza u Osijeku i potom pobijediti Lokomotivu, zašto to ne bismo ostvarili i sada pred Zadar.


Tekst: A. Grgić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari