FOTO i VIDEO: Živi nada u Rabuzinovo sunce, Osijek remizirao s Dinamom

Osijek i Dinamo večeras su pred oko devet tisuća gledatelja odigrali prvu utakmicu finala nogometnog kupa. Završilo je 0:0, a uzvrat je na rasporedu 9. svibnja.

>> FOTO i VIDEO: Živi nada u Rabuzinovo sunce, Osijek remizirao s Dinamom

Osijek i Dinamo večeras su pred oko devet tisuća gledatelja odigrali prvu utakmicu finala nogometnog kupa. Završilo je 0:0, a uzvrat je na rasporedu 9. svibnja.

Počelo je vrlo aktivno pred golom Kelave. Već u prvoj minuti mogao je Osijek doći u vodstvo. Sjajne su prigode propustili prvo Maglica, a zatim i Jugović. Mogao je to biti mat na samome početku utakmice. Nije se Osijek prepao Dinama kao mnogo puta do sada. Očito kako je Stanko Mršić uspio “nabrijati” svoje pulene na jednu otvorenu i kvalitetnu utakmicu kako obrambeno tako i napadački.

Odličnu priliku za vodstvo imao je i Smoje koji se ne snalazi najbolje pred vratima gostiju. Drugo poluvrijeme otvorila je prigoda gostiju koji preko Tomečaka promašuju sjajnu priliku pred golom Vargića.

Osijek se svjesno zatvorio na svoju polovicu i vrebao iz kontre, dok je pred svojim vratima bio vrlo siguran u bloku.

Tako je prva utakmica završila bez pobjednika, a Osijek će pokušati doći do Rabuzinovog sunca i tako ostvariti san navijača.

Kadetski trofej

U uvodu utakmice odigralo se i finale kadetskoga Kupa u kojem je Osijek došao do trofeja. Utakmica je riješena već u desetoj minuti kada iz najstrože kazne zabija Robert Marić. Pokal pobjedniku predali su predstavnici HNS-a Vlatko Marković i Davor Šuker koji su zaradili salvu zvižduka na Gradskome vrtu.

Atmosfera

Sjajnu su zvučnu i vizualnu kulisu priredili navijači NK Osijeka, Kohorta. Sunce koje poziva na borbu do posljednjeg atoma snage i navijanje sigurno su bili dobar podstreh igračima u borbi za pozitivan rezultat.

S druge strane BBB su se okomili na svog ljubimca Zdravka Mamića, ali su i vrlo glasno bodrili svoj klub.

Nije izostala ni pirotehnika, kao ni prozivanje HNS-a.

VIDEO:

Tekst: T.Maltašić

Foto: M.Banić i T.Maltašić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari