Mršić odmara igrače i isprobava varijante za uzvrat u Maksimiru

Gostovanje u Šibeniku bit će iskorišteno kao poligon za neke pokuse uoči uzvrata finala Kupa.

Neki na poštedi, drugi na klupi, a trećima prilika za dokazivanje. Tako će izgledati NK Osijek danas u Šibeniku. Nakon odustajanja Dugopolja od ulaska u Prvu ligu gostovanje bijelo-plavih u Šibeniku izgubilo je svaku natjecateljsku vrijednost jer Osijek više ne mora strepjeti za opstanak. Takav je rasplet dobar za Mršića i njegovu momčad jer će se moći sasvim predati pripremi za uzvrat finala Kupa protiv Dinama, a današnji susret poslužit će im kao poligon za neke pokuse. Tako, recimo, u Dalmaciju uopće nisu otputovali kapetan Ivo Smoje i Ivan Ibriks, a trener Stanko Mršić sad će napokon moći poslušati svoje “unutrašnje glasove” i pružiti priliku igračima poput Petrovića ili Pušića.

Možda nisam trebao voditi ni Šoršu na put. Neka i on odmori, ali s obzirom na to da nema Ibriksa, on će igrati jedno poluvrijeme, čak možda i na poziciji desnog braniča. Priliku će dobiti Pušić, Petrović i vjerojatno Novaković. Isprobat ću i neke nove taktičke varijante koje bismo eventualno mogli koristiti u Maksimiru – otkriva Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Što se same utakmice tiče, tu se nema što puno reći. Šibenčani su već drugoligaši, Osijek je već izborio Europu, pa će jedni i drugi moći igrati sebi za dušu, onako bez prevelikih stega i kočnica. U tome bi mogli profitirati gledatelji.

Vjerujem da i u Šibeniku već slažu momčad za sljedeću sezonu, a slično razmišljamo i mi, iako još imamo taj izazov uzvrata finala Kupa. Današnji je susret trebao biti za nas ključan u borbi za opstanak, ali okolnosti su se promijenile, pa možemo mnogo ležernije pristupiti utakmici. Međutim, to ne znači da nemamo obvezu pozitivnog rezultata jer i dalje želimo u ova dva kola osigurati štio bolji plasman – kaže Mršić.

Ne želi Stanko da kao najuspješniji Osijekov trener ostane zapamćen i kao onaj koji je ostvario najlošiji plasman. Osječani nikada u HNL-u nisu bili lošije plasirani od 8. mjesta, što im se dogodilo pet puta, a između ostalog i prošle godine. U ovom trenutku su baš osmi, a ako žele napredak, a ne poniranje na tablici, onda im u Šibeniku treba pobjeda. Eto i to može biti jedan od dodatnih motiva. Valjda nitko ni od igrača ne želi ostati u povijesti zapisan da je pripadao generaciji koja je ostvarila najlošiji Osijekov plasman u povijesti hrvatske lige. Uz to, danas će igrati mnogi na koje se mnogo ozbiljnije računa u sljedećoj sezoni i oni već sada imaju priliku pokazati da su vrijedni dresa prvotimca.

[blockquote]Tekstualni prijenos utakmice ŠIBENIK-OSIJEK možete pratiti izravno na SiB.hr-u![/blockquote]

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari