Vargić: Ovako ni Real nije zbio Dinamo u šesnaesterac

Teška koraka i tužnih izraza lica izlazili su Osijekovi nogometaši iz svlačionice. Iza njih je finalna utakmica u kojoj su pretrpjeli poraz, a bili su na milimetar do slavlja, osvajanja pokala i ulaska u povijest hrvatskog nogometa.

Teška koraka i tužnih izraza lica izlazili su Osijekovi nogometaši iz svlačionice. Iza njih je finalna utakmica u kojoj su pretrpjeli poraz, a bili su na milimetar do slavlja, osvajanja pokala i ulaska u povijest hrvatskog nogometa.

Prvi je naišao Branko Vrgoč te kazao:

Borili smo se, žalostan sam, tužan, plače mi se. Ovo mi je prvo finale, imali smo jedanaesterac u 86. minuti. Htjeli smo s bijele točke pucati Petrović i ja, ali loptu je uzeo iskusniji Lukačević… Borili smo se lavovski, mislim da smo više od Dinama zaslužili Kup, ali ipak čestitam suparnicima na trofeju.

Vratar Ivan Vargić također je čestitao Dinamu te izjavio:

Mislim da modre ni madridski Real nije tako zbio u šesnaesterac kao mi u drugom poluvremenu. Ali, lopta nekad uđe, a nekad ne. To je nogomet…

Anton Maglica imao je odličnu priliku za 2:2, a nedugo potom izborio je jedanaesterac. Evo i njegovih riječi:

Sve ste vidjeli. Igrali smo odlično, bili smo uvjereni da ćemo se domoći pobjede. Ne znam kako mi je Kelava obranio onaj udarac, a potom je skinuo i jedanaesterac. Treba dignuti glavu, odigrali smo majstorski, šteta što nismo i pobijedili.

Vedran Jugović bio je u izjavi na tragu prethodnika:

– Teško je išta reći, ovaj poraz stvarno nas boli. Nakon 0:2 pokazali smo karakter. Imali smo priliku Maglice i jedanaesterac, ali to nismo realizirali. Jako nam je teško, prazni smo, bila je to prilika generacije.

Josip Lukačević nije realizirao udarac s bijele točke. Jasno je da mu je stoga bilo izrazito teško:

Emotivno sam potpuno prazan. Imali smo fantastičnu priliku. Preuzeo sam odgovornost, ali nisam pogodio mrežu. Bili smo tako blizu a tako daleko.

Naravno, u Dinamovoj svlačionici posve suprotna atmosfera. Čula se pjesma, skandiranje Ivanu Kelavi, junaku utakmice. Kelava je ovako prokomentirao ono što se odigralo na maksimirskom travnjaku:

Ovo je kolektivni sport, stoga zasluge za Kup nisu samo moje, trofej je zaslužila cijela momčad. Obranio sam između ostalog jedanaesterac, ali zato i jesam u Dinamu. Znao sam da moram dati svoj doprinos, držao sam koncentraciju, čekao sam i “čitao” Lukačevića. Udarac je bio snažan, no ipak sam ga uspio zaustaviti.

Mateo Kovačić bio je strijelac prvog pogotka za Dinamo. Mladi nogometaš kaže:

Treba istaknuti fenomenalne Kelavine obrane, njemu pripadaju velike zasluge za ovaj uspjeh. Ali, i cijela momčad je zaslužila ovo slavlje. Mogli smo igrati i bolje, ali najvažnije je da smo pobijedili. Osvojili smo duplu krunu, a to nije lako ostvariti.

[span class=camera]POGLEDAJTE: FOTO: Poraženi, tužni, ali ponosni – Osijek bez trofeja[/span]

TEKST: I.Pezelj, Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari