FOTO: Petarda za kraj – Europo pazi se, Osječani dolaze…

Torpedirao je Osijek Zadar u posljednjem kolu HNL-a. Bilo je 5:0, a lako je Osijek mogao postići još barem toliko pogodaka.

>> FOTO: Petarda za kraj – Europo pazi se, Osječani dolaze…

Torpedirao je Osijek Zadar u posljednjem kolu HNL-a. Bilo je 5:0, a lako je Osijek mogao postići još barem toliko pogodaka.

Osijek 5:0 Zadar

Opustile su se sve kočnice u nogama igrača Stanka Mršića u posljednih 110 minuta ove sezone. Sjajnih zadnjih dvadeset minuta u Maksimiru i jednako tako kvalitetih 90 minuta protiv Zadra dokaz su da ova momčad može kada to želi i s nestrpljenjem očekujemo novu sezonu.

Već u uvodu utakmice došao je Osijek do 2:0. Tek što se krenulo s centra u u 5. i 11. minuti strijelci su bili Pušić i Šorša. Napadi tu nisu stali pa je do kraja Osijek pogodio i nekoliko vratnica (Petrović). Zasluženi pljesak začuo se sa tribina. Zanimljivo kako tijekom utakmice niti jednom nije upućena kritika zbog promašenog penala Lukačeviću što je pokazatelj da navijači nisu ljuti na njega.

Drugo poluvrijeme jednako kvalitetno, ali po vrlo teškim vremenskim uvjetima. Jak vjetar koji je u prilog išao Osijeku donio je još tri pogotka i pregršta prigoda.

Precizni su u 53. bili Lukačević, u 72. Maglica i u 83. Petrović. Posebno dojmljiva je bila akcija kod četvrtog gola kada sada već standardni prvotimac Lešković petom sjajno proigrava napad Osijeka gdje Perošević nabacuje na peterac, a Maglica zabija.

Publika je na kraju zahvalila svojim ljubimcima, a Kohorta je otpjevala i znakovitu pjesmu Europo pazi se, Osječani dolaze… Nadamo se kako će 5. srpnja Osijek odigrati barem na ovoj razini kao danas i proći prvu prepreku u Europa ligi.

Europo pazi se…


Tekst: T.Maltašić
Foto: Z.Špringer

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari