Miličević čeka poziv iz Poljske

U Gradskom vrtu je pravo zatišje. Sportski direktor Miroslav Žitnjak je s U-19 reprezentacijom, trener Stanko Mršić se odmara u krugu obitelji, predsjednik Zdravko Josić užurbano rješava klupska dugovanja stara i po 20 i više godina.

Uglavnom, sve stare vijesti… Zasad se još nije dogodila ni jedna od dvije ključne stvari. To su deblokada klupskog računa i ostvarivanje transfera. Na oba područja se radi u tišini, ali mukotrpno. Zapravo, formula Osijekovog spasa je poznata. Svjež novac može doći isključivo pomoću transfera nekog od prvotimaca.

– Ponuda ima, ali sve su one u sferi upita. Ništa konkretno, pa ne želim previše pričati o tome. Transferi su naš prioritet i to nije tajna, jer ako ih ne bude, život će nam biti jako težak – kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Ne da će biti težak, već će postati nepodnošljiv. Jedini koji u ovom trenutku ima nešto opipljivo po tom pitanju je napadač Ivan Miličević. On se vratio s probe u poljskom prvoligašu Korona Kielce, ali bez konkretnih vijesti.

– Odradio sam tamo tri treninga, odigrao jednu utakmicu i mislim da nisam ostavio loš dojam. Rastali smo se uz njihovo obećanje da će mi se javiti za desetak dana s konačnom odlukom. Svidjelo mi se tamo, klub je odlično organiziran, a i zanimanje javnosti i medija je mnogo izraženije nego kod nas. Iskreno, ne bih imao ništa protiv da odem u Poljsku. No, neću se time zamarati. Idem sad na odmor s djevojkom i tamo ću čekati odluku Poljaka. Ako ne upali, imam još nekih opcija koje ću tada aktivirati – kaže Miličević.

Zanimljivo će biti ako mu se otvore vrata inozemstva vidjeti kako će klub i on naći zajednički jezik. Ivan je igrač pod ugovorom i NK Osijek stoga očekuje odštetu. No, prema njemu postoji i golem dug pa će se u tom području lomiti koplja.

Dakle, uglavnom se priča vrti oko odlazaka, ali predsjednik Josić je u nekoliko navrata, istina potiho, najavio i mogućnost angažiranja nekih novih igrača.

– U ovom trenutku mislim da dolasci nisu objektivni. Dugovi su veliki, novca nema, a ne možemo zadržati ni naše igrače kojima su istekli ugovori. Vidaković, Gavrić i Lukačević su odreda ljudi koje bismo i sljedeće sezone rado vidjeli u svojim redovima, ali nismo u mogućnosti ispuniti njihove financijske zahtjeve. Mogli bismo opet obećavati, ali to nema smisla. Ponavljam da bi se bilo što u klubu pokrenulo, pa i na temu dolazaka, nužno je ostvariti dva-tri transfera. Istina, mi pratimo neke mlađe igrače iz Druge lige, imamo na oku i neke od igrača iz klubova koji su ispali ove sezone iz prvoligaškog društva, ali u ovom trenutku nema uvjeta da krenemo u akciju – zaključuje Žitnjak.

Tekst: D.Keler (www.glas-slavonije.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari