Lukačević: Ostanak u Gradskom vrtu jedna je od opcija

Inozemstvo je moja želja, ali zasad nemam posebno izazovnih ponuda, priznaje Lukačević.

Josip Lukačević jedan je od onih igrača koji je na neki način obilježio ovu sezonu osječkog prvoligaša. Nažalost, ostat će upamćen po onom promašenom jedanaestercu u uzvratnoj utakmici finala Kupa Hrvatske protiv Dinama. Da je pogodio, Osijeku bi vjerojatno donio drugi trofej u povijesti, a ovako ostao je tragičar. Međutim, pokazao je karakter i preuzeo odgovornost na sebe kao jedan od najiskusnijih u momčadi. Jedanaesterci su bili i uvijek će biti obična lutrija, pa ako ih se i promaši ne smije to obilježiti ničiji igrački opus. Lukačevićuovih dana istječe dvogodišnji ugovor s Osijekom, a obzirom na okolnosti koje vladaju u Gradskom vrtu, mala je vjerojatnost da ćemo tog ljevaka laganog i brzog koraka i nagodinu gledati u Osijeku. Onda, kakvi su planovi, Josipe?

Imaš li neko lakše pitanje za mene? – našalio se, pa dodao:

Ne znam što bih rekao. Normalno je da si čovjek želi pronaći bolji angažman. Osobno bih volio u inozemstvo, nešto još zaraditi, ali želje su jedno, a realnost drugo. U ovom trenutku i nemam nekih posebnih ponuda. Ima nešto za Azerbajdžan, ali to sada ne zadovoljava moje želje. Tko zna, možda će mi za mjesec dana to izgledati odlično.

Iz NK Osijek su jasno poručili da bi ga željeli zadržati, ali su svjesni da će financijski to teško ostvariti.

Mislim kako je prirodno da čovjek ide za boljom ponudom. Međutim, nisam ja zatvorio vrata ostanka u Osijeku. U biti, u toj filmskoj izmjeni događaja nismo stigli i pošteno porazgovarati. Nešto smo pričali, onako usput, ali ozbiljno za stol nismo sjeli. Obećao sam sportskom direktoru Miroslavu Žitnjaku da ću svratiti u Gradski vrt da obavimo taj razgovor.

Dakle, mogućnost da produži ugovor s Osijekom nije baš čistih “nula bodova” bez obzira na malu platežnu moć kluba iz Gradskog vrta.

Ne mora uvijek sve biti vezano uz novac. Moj je stav da je bolje igrati u Osijeku za manje, nego, što ja znam u Interu, za veće novce. Neka se nitko ne uvrijedi, ali Osijek je ugledan klub, igrat će se Europska liga, igračima to može pomoći da ostvare transfer. U svakom slučaju, što se mene tiče sve su opcije još otvorene – zaključuje Lukačević.

Sezona će Osječanima brzo početi jer već početkom srpnja kreću kvalifikacije za Europsku ligu, a dotad će svakako željeti riješiti upitnike i oko Lukačevića. Osijek oskudijeva s ljevacima, a posebno s tako brzim igračima, pa bi ga valjalo pokušati zadržati. Uostalom, čudno je i da se dopušta situacija da igrači iz Gradskog vrta odlaze bez odštete. Takva praksa trebala bi hitno prestati jer i 30. igrač može imati nekakvu cijenu…

Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari