Mršić igračima: ‘Welcome to hell!’

U Gradskom vrtu je mirno ovih dana, što nije ni čudno jer planovi za pripremno razdoblje prave se 500-tinjak kilometara južnije, u Zadru.

U Gradskom vrtu je mirno ovih dana, što nije ni čudno jer planovi za pripremno razdoblje prave se 500-tinjak kilometara južnije, u Zadru.

Stanko Mršić u miru obiteljskog okruženja stvara plan i program priprema za novu sezonu koji neće biti uobičajen jer Osječani će ovog ljeta vrlo rano uletjeti u natjecateljski žrvanj. Čekaju ih nastupi u kvalifikacijama za Europsku ligu, a ta kampanja počinje već 5. srpnja, pa je po tome potrebno slagati i plan priprema.

Moj je prijedlog da 11. i 12. obavimo liječičke preglede, 13. je Sveti Ante, a 14. lipnja počinjemo pripreme. Išli bismo i na pripreme, a zasad su moguće tri lokacije Hrvatska, BiH (Međugorje) ili Slovenija. Na pripremama bismo bili od 20. lipnja do 1. srpnja ili koji dan kraće. Imamo i ponudu za nastup na turniru ako budemo u Sloveniji, ali to još nije definirano. Eto, to je otprilike to – kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Stanko će one koji će krenuti s njim u pripreme za novu sezonu dočekati natpisom “Welcome to hell” (Dobrodošli u pakao)!

Neka znaju da ih stvarno čeka pravi pakao. Pred nama je sezona u kojoj imamo nekoliko velikih ciljeva. Želim da Osijek vrati ugled momčadi koja igra atraktivan i efikasan nogomet, jer to je jedini način da vratimo publiku na tribine, a time i popunimo klupsku blagajnu. Veliki su izazovi pred nama – nabrušen je Mršić.

Sportski direktor Miroslav Žitnjak prije 20-ak dana ničim izazvan je ispalio:

U Europi nam je cilj plasman u skupine!

Visoko gađa Žitnjak, nema što, ali trener Stanko Mršić na Europu ima ponešto drugačiji pogled.

Nećemo pripreme u ovoj ranoj fazi prilagođavati tim europskim nastupima. Te utakmice trebamo iskoristiti, s obzirom na to da ćemo imati nešto lakše suparnike, za što bolju pripremu. Dakle, moguće je da ćemo u susrete 3. pretkola ući iz punog treninga. Sljedeća sezona u HNL-u bit će gadna jer od 12 ispadaju tri kluba i mi se moramo pripremati za našu ligu. Europa je bonus, ali ne smije nas iscrpiti do te mjere da trpi prvenstvo – mudruje Mršić.

Mislimo da je Stanko na pravom tragu, jer ruku na srce Osijek i da dohvati 1. pretkolo Europske lige tamo će ga čekati nekakva europska “neman” protiv koje će imati male ili nikakve izglede za prolaz. HNL je Osijekova istina, posebno u ovo vrijeme kada je klub još uvijek nestabilan i nejasne budućnosti.

To je jedna od najvažnijih stvari. Igrači u pripreme i sezonu moraju ući čiste glave. Dugova, posebno ne ovako velikih, ne bi smjelo biti. Vjerujem da će ljudi koji vode stvoriti preduvjete za kvalitetne i mirne pripreme – poručuje Stanko.

Više je nego jasno na što je mislio. Iz kluba stalno dolaze signali da se puno radi i svi nam uglavnom prigovaraju što smo nedavno ustvrdili da se ne događa – ništa. Takva je percepcija jer dug igračima još postoji, klupski račun je i dalje blokiran. Dakle, nema vidljivih pomaka. Iznutra stvari izgledaju drugačije, to moramo priznati. Pokrenuto je puno akcija za stabilizaciju, ali to su dugotrajni i teški procesi koji zahtijevaju pedantnost, a ona opet zahtijeva vrijeme i zato će malo potrajati dok se ne osjete prvi konkretni učinci.

Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari