Poznati gotovo svi mogući suparnici Osijeka u Europi

Nešto više od mjesec dana ostalo je do dugo očekivanog nastupa NK Osijeka u 1. pretkolu Europske lige. Donosimo vam popis mogućih protivnika.

Nešto više od mjesec dana ostalo je do dugo očekivanog nastupa NK Osijeka u 1. pretkolu Europske lige. Donosimo vam popis mogućih protivnika.


Zahvaljujući solidnom koeficijentu hrvatskog klupskog nogometa Osijek će u prvom pretkolu Europske lige biti nositelj, pa se očekuje kako bi trebao dohvatiti drugo pretkolo Lige UEFA. Mogući protivnici dolaze većinom iz nogometno egzotičnih zemalja poput Andore, Luxemburga, San Marina, Lihtenštajna, Malte ili Farskih otoka. Iako je riječ o slabašnim momčadima klubovi iz ovih zemalja imaju jednu prednost u odnosu na NK Osijek, a to je iskustvo igranja u europskim kupovima. Oni koji prate kladionicu sigurno su čuli za Santa Colomnu, Hibernians ili Runavik. (Autor ovih redaka na ove ekipe redovito igra opciju ne daju gol).

U bubnju se nalaze i klubovi koji su nekad predstavljali laki plijen za hrvatske klubove poput družina iz Walesa, Sjeverne Irske, Kazahstana, Armenije ili Finske. No, vremena se mijenjaju. Hrvatski klupski nogomet je u konstantnom padu, dok drugi napreduju. Dovoljno je prisjetiti se neslavnih nastupa Hajduka i Cibalije protiv Shelbournea i Cliftonville.

Kao mogući protivnici pojavljuju se i klubovi iz hrvatskog okruženja:  MTK Budimpešta, Mura 05, NK Celje, Zeta Golubovci i Čelik Nikšić. Ždrijeb je 25.6.2012.

Po navijačkim forumima i društvenim mrežama upravo se priželjkuje jedan od ovih klubova. Kao prvi pick isprofiliralo se slovensko Celje.

– Celje je najbliže gostovanje od svih mogućih protivnika što je važno s financijske strane nakon EP u Poljskoj. Imaju solidan stadion i dobre navijače, a što je najvažnije Osijek bi ih morao dobiti – kaže jedan od drukera NK Osijeka.

Sigurno je kako će mnogi navijači poželjeti uživo pogledati europsku predstavu NK Osijeka i na gostovanju. Nadamo se da ćemo imati i malo sreće na ždrijebu, jer u bubunju su i klubovi iz Kazahstana do kojeg ima čak 5000km, a puno bliže nisu ni Island (3500km) i Farski otoci (3000km). Uglavnom prevaldavaju destinacije od preko 1000km u jednom smjeru.

Pogledajte sve moguće protivnike u prvom pretkolu. Prva utakmica na rasporedu je 5. srpnja, a uzvrat 12. srpnja (ždrijeb parova 25. lipnja).



Ukoliko Osijek prođe prvo pretkolo, a svi se nadamo da hoće, u idućem bi se već mogao susreti sa nekom puno poznatijom ekipom (Legia Varšava, Crvena Zvezda, Vojvodina, Levski Sofia, PAOK…), . Moguće protivnike u drugom pretkolu koje se igra 19. i 26. srpnja pogledajte OVDJE.

Da bi izborili nastup u skupinama Europske lige, Bijelo-plavi moraju proći 4 pretkola.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari