SiB savjetuje: Idite na EURO i zabavite se

Ponukani bombastičnim naslovima kako navijači nisu dobrodošli u Poljsku i Ukrajinu za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu te kako postoji velika opasnost da će vam se dogoditi nešto loše ukoliko se npr. poljubite u autobusu ili ponesete komad slanine iz Hrvatske, odlučili smo reagirati.

Ponukani bombastičnim naslovima kako navijači nisu dobrodošli u Poljsku i Ukrajinu za vrijeme Europskog prvenstva u nogometu te kako postoji velika opasnost da će vam se desiti nešto loše ukoliko se npr. poljubite u autobusu ili ponesete komad slanine iz Hrvatske u džepu odlučili smo reagirati.

Naime, kako smo i sami nogometni navijači i spremamo se na put u Poljsku, a mnogi od nas već su posjetili brojne utakmice kako u Hrvatskoj tako i van nje možemo slobodno reći: Idite na Euro i zabavite se bez straha.

Brojni su novinarski članci posljednjih dana osvanuli u domaćim tiskovinama koje kao da se zabavljaju tko će smisliti bombastičniji naslov, a navodimo samo neke:

– Campbell: Nemojte riskirati odlaskom na EURO, inače bi se mogli vratiti kući u ljesovima!



– MUP savjetuje navijače: Nema ljubljenja u poljskim busevima.

– Pazite gdje pijete pivo! Kazne su od 3,500 kuna!

Iz ovoga se može isčitati: Hrvati i ostali – Poljska i Ukrajina pune su mržnje i domaćini će ići ulicama i svim gostima samo pisati kazne.

Paradoks postaje tim veći kada znamo da je Hrvatska turistička zemlja i kako želimo privući ljude u našu zemlju, te smo izrazito osjetljivi kada se o našoj zemlji i našim gradovima piše na ovakav način. Sjetite se samo kao su ti isti Englezi u više navrata pisali o nama i Lijepoj našoj… Sad se mi ponašamo isto prenoseći njihove bombastične naslove?

logo.png

Poljska i Ukrajina sigurno su se potrudili da se svi koji dolaze osjećaju dobrodošli i vjerujte nam da nitko neće nastradati od strane vlasti jer je popio pivo u parku ili glasnije zapjevao neku navijačku pjesmu nasred ulice. Naravno u svemu treba biti umjeren…

Za kraj ponavljamo još jednom: Idite na Euro i zabavite se bez straha!

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari