Očekuje se više od 6000 Hrvata na svakoj utakmici

Tijekom održavanja Europskog nogometnog prvenstva u Poznanju prometovat će posebno označeni autobusi Continental jednog od sponzora UEFA UERO 2012™. U danima u kojima se igraju utakmice 10, 14 i 18 lipnja oni će osigurati besplatan prijevoz navijačima između stadiona i navijačke zone.

Tijekom održavanja Europskog nogometnog prvenstva u Poznanju prometovat će posebno označeni autobusi Continental jednog od sponzora UEFA UERO 2012™.


U danima u kojima se igraju utakmice 10, 14 i 18 lipnja oni će osigurati besplatan prijevoz navijačima između stadiona i navijačke zone. U ostalim danima će pridonijeti poboljšanju usluga vozila javnog prijevoza prevozeći putnike u centru grada. Contibusi će prometovat svakih 10 minuta, a jedna vožnja cijelom trasom trajat će u prosjeku oko 40 minuta. U blizini navijačke zone bit će postavljeno autobusno stajalište u obliku klupe za rezervne igrače, na kojemu će hostese davati korisne informacije o Contibusu.
logo.png

U danima u kojima se igraju utakmice područje oko stadiona i navijačke zone bit će isključeno iz pokreta, a u nekim ulicama u centru promet će biti ograničen tijekom održavanja prvenstva. Stoga Vam preporučujemo korištenje vozila javnog prijevoza kojima se možete dovesti u neposrednu blizinu stadiona. Takve linije su između ostalih tramvaji 1, 6, 13 i 15, te autobusi 50, 63, 91 i Contibusi – rekao nam je Michał Prymas, opunomoćenik gradonačelnika za Euro 2012.

Usporedo s Contibusima bit će također pokrenuta besplatna mobilna aplikacija za smartphone koja sadrži red vožnje Contibusa, opise znamenitosti i zanimljivih mjesta u gradu i informacije o prvenstvenim utakmicama. Softver se može skinuti pomoću QR kodova koji se nalaze na autobusnim stajalištima i u navijačkoj zoni.

[blockquote]Svi su radovi završili i s nestrpljenjem čekamo početak natjecanja. Potrošili smo dosta novca da bismo ispunili sve uvjete, ali ne žalimo jer sve što smo izgradili ostaje nama kada prvenstvo završi – rekao je poljski veleposlanik Wieslaw Tarka koji će uživo navijati za Hrvatsku protiv Irske 10. lipnja u Poznanju.

Tarka je dao i nekoliko korisnih informacija za navijače.
– Na sreću, u posljednji smo trenutak uspjeli završiti autocestu Berlin – Varšava, što znači da ćemo biti bolje povezani. Iako smo potpisnici Schengenskog sporazuma, radi sigurnosti ćemo za vrijeme Eura uvesti granične kontrole. Hrvati su za svaku utakmicu kupili oko šest tisuća ulaznica, ali poručujemo svima koji nemaju ulaznicu da slobodno dođu u Poljsku jer ćemo imati velike navijačke zone.[/blockquote]

IZVOR: www.vecernji.hr

http://www.poznan.pl

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari