Mihovski iz Poljske: Motiv je ogroman, presuđuje – kvaliteta

 Samo nas jedan dan dijeli od prve utakmice naše najbolje nogometne vrste na još jednom velikom natjecanju.

Samo nas jedan dan dijeli od prve utakmice naše najbolje nogometne vrste na još jednom velikom natjecanju.

Mnogi su se već zaputili u Poljsku, a to znači da navijači ponovno vjeruju “Vatrenima” koji imaju tešku, ali ne i nepremostivu skupinu. Tako nam se barem čini uoči početka EURA, imajući u vidu snagu naših protivnika.

A Irci su u tom kvartetu najmanje zvučna reprezentacija, pa ih mnogi gledaju potcjenjivački, ne računajući da bi nam mogli pomrsiti račune. Nadamo se da uistinu neće, iako u svakom slučaju treba respektirati činjenicu da Irska već 15 mjeseci ni od koga nije izgubila i da je to momčad koja jako rijetko prima golove. Nisu atraktivni, nema kod njih nogometnog šarma, ali su svakako čvrsti, a time i neugodni.


logo.png

Mnogi će reći da je zapravo njihov najveći adut – onaj za kormilom. Trapattoni je jedan od najtrofejnijih europskih trenera i nema dvojbe da je taktički dobro pripremio svoje izabranike čiji motiv doseže maksimum jer su željni velikih priredbi na kojima ih nema već desetak godina. Ipak smo skloni razmišljanju da bi boljega u Poznanju trebala presuditi kvaliteta. A ona je definitivno na strani Srne, Ćorluke, Modrića i suigrača. I mi imamo izražen nacionalni naboj, ambiciju da napravimo nešto veliko. Potpora s tribina također neće izostati, a onda bi prevaga ipak trebala biti u onom klasičnom igračkom umijeću. I većim individualnim mogućnostima “kockastih“.

Bilić ni danas nije želio otkriti početnu jedanaestoricu držeći se nekih svojih navika i principa, ali sumnjamo da će bilo što mijenjati u odnosu na postavu koju je u zadnje vrijeme pripremao za Otočane. Dakle, Pletikosa će biti na vratima, u zadnjem redu očekujemo Vidu, Ćorluku, Schildenfelda i Strinića, na krilima Srnu i Rakitića, u sredini Dujmovića i Modrića te u napadu Mandžukića i Jelavića. Je li Slaven pogodio s izborom, kao i sa zamjenama koje će obaviti tijekom sutrašnjih 90 minuta, saznat ćemo kada utakmica u Poznanju bude završila. Optimizam nam nitko ne može oduzeti. Koliko je utemeljen, saznat ćemo vrlo brzo…

Iz Poljske: Mario Mihić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari