Mihovski iz Poljske: Uhvatiti zalet prema četvrtfinalu

Zaboravimo na sve ono izgovoreno i do sada napisano, na sve analize, procjene i prognoze. Dugo smo čekali početak i došlo je vrijeme da pokažemo što zapravo možemo.

Zaboravimo na sve ono izgovoreno i do sada napisano, na sve analize, procjene i prognoze. Dugo smo čekali početak i došlo je vrijeme da pokažemo što zapravo možemo.

Mnogi će na osnovu samog rejtinga zaključiti kako se sa Irskom nikako ne smije kiksati jer bi to bilo teško nadoknadivo u nastavku natjecanja. No, kako mi gledamo na Irce kao autsajdere u skupini, tako i oni i njihova javnost ciljaju baš na Hrvate, smatrajući nas svojom šansom na otvaranju skupine. Oni su samo jednom do sada bili u završnici kontinentalne smotre, za razliku od Hrvatske koja je od europskih prvenstava propustila samo turnir u Belgiji i Nizozemskoj 2000. godine.

To ipak ne mora ništa značiti i zato s dečkima sa Zelenog otoka treba biti vrlo oprezan. Iako oni nemaju klasu jednog Modrića, Srne, pa ni Jelavića, homogeni su i svakog protivnika mogu itekako namučiti. Činjenica je da su imali nešto slabiju kvalifikacijsku skupinu u kojoj je samo Rusija odskakala kvalitetom, a potom im je ždrijeb bio sklon i u dodatnom razigravanju drugoplasiranih po skupinama, pa su se lako obračunali s Estoncima. “Vatreni” će za njih biti veliki izazov na startu, nadamo se i prevelik zalogaj za Givena, O’ Sheau, Duffa, prekaljenog “lisca” Keanea i ostale Trapattonijeve izabranike od kojih samo dvojica s popisa od 23 igrača ne igraju u Engleskoj! I zato ih kao momčad respektiramo, ali ne treba bježati od uloge favorita koju s pravom večeras imamo.
logo.png

Prije četiri godine u Austriji smo slavili protiv domaćina i uhvatili odličan zalet, isto očekujemo i ovaj puta jer je Irska u premijeri svakako bolji izbor u odnosu na Italiju ili pogotovo Španjolsku. S tri osvojena boda ispunili bismo početna očekivanja i zatim puni samopouzdanja krenuli na Talijane. Zato je ovo prilika koju treba iskoristiti, da opet osjetimo onu pravu euforiju i nogometno ludilo.

Luka Modrić:
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/0706modric1.mp3{/play}

Dario Srna:
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/1006srna.mp3{/play}

Stipe Pletikosa:
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/1006pletikosa.mp3{/play}


Iz Poljske: Mario Mihić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari