Mihovski iz Poljske: Irci popili 3u1, a ostalo je nešto i za Talijane

Prva je prepreka preskočena. Irci nam nisu naudili i ono o čemu smo pisali prije početka utakmice pokazalo se argumentiranim. Hrvatska je kvalitetom barem dvije oktave iznad "zelenih" tako da nismo morali strahovati za konačan ishod.

Prva je prepreka preskočena. Irci nam nisu naudili i ono o čemu smo pisali prije početka utakmice pokazalo se argumentiranim. Hrvatska je kvalitetom barem dvije oktave iznad “zelenih” tako da nismo morali strahovati za konačan ishod.

Ono što je vrlo bitno, pobjeda je ostvarena uz sasvim dojmljivu, većim dijelom utakmice i vrlo dobru igru, tako da smo osim bodova dobili i na samopouzdanju što je također značajno za nastavak Prvenstva. “Vatreni” su ispunili očekivanja, a pohvale pripadaju i stručnom stožeru jer je činjenica da je Bilić pogodio i s taktičkim postavkama kao i postavom koju je suprostavio neugodnom, ali u mnogo čemu ipak – nedoraslom protivniku.

Stalnim presingom na nesigurnu zadnju liniju irske momčadi uz proboje po bokovima i sigurnu, strpljivu i što je još važnije okomitu pas-igru, Hrvatska je diktirala ritam i bila puno opasnija i konkretnija na terenu. Malo nam se, doduše, i posrećilo da već iz prve prigode dođemo u vodstvo, ali je tijekom cijelog ogleda bilo jasno da je naša reprezentacija u svemu jača od Trapattonijevih izabranika kojima su jedina šansa bili prekidi. I kad su nam Irci na taj način zabili pogodak, opet smo imali dojam da je to susret u kojem jednostavno ne možemo ostati bez punog plijena.

Luka Modrić
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/1106_luka_modric.mp3{/play}

Mario Manđukić
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/1106_mario_mandjukic.mp3{/play}

Nikica Jelavić
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/1106_nikica_jelavic.mp3{/play}

Ivan Perišić
{play}https://sib.hr/mp3/nkos/20112012/1106_ivan_perisic.mp3{/play}

Napadački tandem Mandžukić – Jelavić vrhunski je odradio posao, ne samo da su bili strijelci, što im je osnovna zadaća, nego su kao stršljenovi napadali protivničku obranu. “Mandžo” i “Jela” postaju tandem koji svima može napraviti ozbiljne probleme i vjerujemo da će opasni i precizni biti i u predstojećim, po svemu zahtjevnijim dvobojima. Opravdanim se pokazalo i uvrštenje svestranog Perišića u početnu jedanaestoricu jer to igrač takvog kova i kapaciteta defitnitivno zaslužuje. Srna na svojoj prirodnoj poziciji uz aut-liniju, odgovorni Vukojević u sredini, kreativni Rakitić uz sredini uz Modrića koji je nakon 20-ak minuta zagrijavanja na radnu temperaturu pokazao zbog čega je najbolji hrvatski nogometaš, sve su to bili pravi aduti za koje Irci nisu imali odgovor. Ne znači da su slabi, takvih ovdje nema, ali su se definitivno namjerili na boljega.

Hrvatska je nakon uvodnih nastupa prva u skupini, pa ako je i privremeno (nadamo se da nije) – svakako lijepo izgleda. Znamo da će s Talijanima u četvrtak biti puno teže, međutim, vidjeli smo da “kockasti” ne prijete samo verbalno, nego imaju “štofa” i za veće pobjede od ove sinoćnje u Poznanu…

Iz Poljske: Mario Mihić

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari