Mihovski iz Poljske: Hrabro do presudnih bodova

Warku smo još jednom zamijenili Poznanjom, a očekivanja su nam ista kao i prošle nedjelje. Bez obzira što će s druge strane biti Italija, čije se ime u nogometnom svijetu uvijek izgovara s dužnim respektom, pa i onda kada je bila daleko od ugleda nekadašnjeg svjetskog prvaka.

Warku smo još jednom zamijenili Poznanjom, a očekivanja su nam ista kao i prošle nedjelje. Bez obzira što će s druge strane biti Italija, čije se ime u nogometnom svijetu uvijek izgovara s dužnim respektom, pa i onda kada je bila daleko od ugleda nekadašnjeg svjetskog prvaka.

Optimisti smo jer vjerujemo u Hrvatsku, što ne znači da u podsvijesti ne postoji i određena doza straha. Uvijek je tako kada je s druge strane kvalitetan protivnik, a Talijani to svakako jesu. Vedete poput Buffona, De Rossija, Pirla, Cassana, Di Natalea, Balotellija i ostalih svakako se moraju uvažavati jer igraju u velikim klubovima, a i cijena na “mercatu” im je takva da svjedoči o istinskim igračkim vrijednostima. I zato bi bilo bahato gurati “Vatrene” u ulogu nekakvog favorita.

Naša pobjeda nad Ircima je pokazala da možemo biti dobri i ubojiti, ali je otkrila i neke objektivne slabosti na koje ne treba zažmiriti. Srećom, pa se one nisu odrazile na rezultat, međutim, s jačim protivnikom mogle bi ostaviti neželjene posljedice. Jasno je da će reakcija u prekidima pred Pletikosinim vratima morati biti bolja nego na startu, da će Schildenfeld, pa i Ćorluka trebati iskazati više koncentracije u startovima na suparničke napadače, a Strinić izbjegavati komplicirana rješenja na lijevom boku, ako će ga Bilić ponovno uvrstiti u momčad. Poznata je fraza da se pobjednička kompozicija uglavnom ne mijenja, ali tome ne treba “robovati”.

Momčad se slaže i prema onome tko je s druge strane, tako da i naš stručni stožer još uvijek važe koga od prve minute poslati na travnjak, ali i kako se postaviti u taktičkom smislu. Jurnuti li opet odlučno i hrabro ili ne riskirati previše, uzdajući se prvenstveno u polukontre i kontre.

U obje varijante Hrvatska treba tražiti put do pobjede jer se bojimo da bi nam remi u predstojećem dvoboju mogao biti nedovoljan u konačnom raspletu naše skupine. Baš zato ne treba kalkulirati nego jasno istaknuti ambiciju – hrabro do presudnih bodova.

Bilić:
{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/1306bilicmatchlopta.mp3{/play}

Perišić:
{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/1106perisicotalijanima.mp3{/play}

Mandžukić:
{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/1106mandjukicotalijanima.mp3{/play}

[span class=attention]Hrvatska – Italija na velikom ekranu u Tvrđi[/span]

[span class=attention]Euromanija u Barcelona Pubu i Cadillacu[/span]

[span class=camera]GALERIJA i VIDEO: Navijačko ludilo na ulicama Osijeka[/span]

Iz Poljske: Mario Mihić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari