Mihovski iz Poljske: Remi koji je (tek) ostavio nadu…

Dvojaki je osjećaj nakon remija s Talijanima u Poznanju. Prvi se odnosi na činjenicu da ni ovaj puta nismo izgubili od reprezentacije koju mnogi vide barem u širem krugu favorita na ovome EURU, a drugi se tiče spoznaje da nam, možda, ni taj bod s velikim protivnikom neće puno značiti.

Dvojaki je osjećaj nakon remija s Talijanima u Poznanju. Prvi se odnosi na činjenicu da ni ovaj puta nismo izgubili od reprezentacije koju mnogi vide barem u širem krugu favorita na ovome EURU, a drugi se tiče spoznaje da nam, možda, ni taj bod s velikim protivnikom neće puno značiti.

Zato i nije bilo slavlja po izasku s Miejski stadiona jer smo svjesni da nam je situacija poprilično teška, kada je u pitanju borba za četvrtfinale… A opet, realno gledajući, Hrvatska može biti zadovoljna što nije izgubila, nakon lošije odigranog prvog poluvremena u kojemu je protivnik mogao ostvariti i veću prednost od jednog gola razlike.

Spašavao nas je Pletikosa na vratima, uz dozu sportske sreće koja nam se osmjehnula u nekim kritičnim situacijama. Italija je u toj dionici susreta bila puno bolja, posebno na sredini terena gdje je sve konce držao iskusni Pirlo. “Azzuri” su nam često stvarali višak na našoj polovici, a s druge strane nije bilo pravog odgovora, niti ozbiljnije prijetnje.

No, puno se toga promijenilo u nastavku. Prandelijeva je momčad posustala, a Bilić je preformacijom u rasporedu na učinkovitijih 4-2-3-1 povukao dobar potez. Više nismo bili u podređenom položaju, niti je suparnik stvarao šanse. Doduše, nije baš “sijevalo” ni pred vratima Buffona, ali je i jedna izgledna prilika Mandžukiću bila dovoljna za izjednačenje. Fascinantna je lakoća kojom goropadni Brođanin trese mreže, pa zahvaljujući njegovom golu nismo ostali praznih ruku, a time i gotovo bez ikakvih izgleda za prolaz skupine. Ovako nam ostaje barem nada da nešto možemo učiniti i protiv sjajnih Španjolaca.

Koliko god da su jaki, ipak nisu nepobjedivi jer takvih u nogometu nema. Odgovarala bi nam i podjela bodova uz barem dva postignuta pogotka, što bi značilo da otpadaju – Talijani. A možda se dogodi i scenarij u koji je, doduše, najteže povjerovati, da Irci ne izgube od Italije, što bi Hrvatsku lansiralo među osam najboljih bez obzira na rezultat protiv Španjolske… Stoga ćemo nervozno iščekivati ponedjeljak i rasplet situacije, nadajući se bilo kojoj pozitivnoj opciji za “kockaste”.

Mandžukić:
{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/mandjukic1406.mp3{/play}

Pletikosa:
{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/pletikosa1406.mp3{/play}

Srna:
{play}https://sib.hr/mp3/euro2012/srna1406.mp3{/play}

[span class=attention]Euromanija u Barcelona Pubu i Cadillacu[/span]

[span class=camera]GALERIJA: Slavonci i Baranjci okupirali Poznan[/span]

Iz Poljske: Mario Mihić

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari