Osječani poharali konkurenciju u ultimate fight-u

U subotu 9.6.2012. u Virovitici je održano službeno prvenstvo Hrvatske u amaterskom MMA (ultimate fight-u) točnije u combat grapplingu,kao i Virovitica open grappling tournament 2012. Kao izvrstan organizator ovih dvaju događaja je Klub Slobodne Borbe Nokaut iz Virovitice, pod okriljem Hrvatskog grappling saveza.

U subotu 9.6.2012. u Virovitici je održano službeno prvenstvo Hrvatske u amaterskom MMA (ultimate fight-u) točnije u combat grapplingu,kao i Virovitica open grappling tournament 2012. Kao izvrstan organizator ovih dvaju događaja je Klub Slobodne Borbe Nokaut iz Virovitice, pod okriljem Hrvatskog grappling saveza. Osječani su opet poharali konkurenciju, zbog čega se javljam ovaj puta.

Iako graplleri iz HK Osijek ne prakticiraju udaračku varijantu grapplinga već samo hrvačke, bez kimona (NO-GI) i u kimonu (GI) grappling, ipak je jedan borac nastupio na Službenom prvenstvu hrvatske i okitio se naslovom prvaka te priskrbio klubu vrlo važno zlatno odličje u kategoriji do 100kg. Riječ je o Saši Milinkoviću iskusnom graplleru koji se prvi puta okušao u ulimate fightu. Saša je s lakoćom osvojio prvo mjesto, a nakon iskustva sa Službenom prvenstvu ozbiljno se zaintrigirao i za ovaj vid grapplinga, možd čak i za bavljenje. No tu nije kraj Virovitičke sage osječana. Na grappling turniru bez kimona koji je uslijedio nakon PH nastupilo je sedam osječana , uključujući i Milinkovića, te klubu priskrbili titulu najboljeg borca turnira i naravno titulu najboljeg kluba na natjecanju.

Klupski kolege sretali su se u finalnim borbama do kojih su došli pobijedivši suprotstavljene iz ostalih klubova na turniru. Tako je mladi Domagoj Čenan ponovio uspjeh sa Prvenstva hrvatske u grapplingu iz Gospića te osvojio 1.mjesto do 69kg u juniorskoj i u seniorskoj dobnoj skupini. Od osječkih seniora 1.mjesto osvojili su Ivan Pavlović do 77kg, Vedran Orkić do 84kg, ujedno proglašen i za najboljeg borca turnira pobijedivši sve borbe završetkom prije isteka vremena, te iskusni Saša Milinković do 100kg. Drugoplasirani su, Hrvoje Sekulić do 71kg te Oton Pančer do 84kg i Jurica Herceg do 100kg kojima je ovo prvi turnir, a u finalu su se sreli sa puno iskusnijim klupskim kolegama.

Svi osječki borci vrlo su profesionalno odradili natjecanje posebice Sekulić, Pavlović , Pancer i Herceg kojima je ovo ujedno bio i prvi nastup na natjecanju uopće, i pokazali da osječki klub može računati i na njih. Osobito zato što su četvorica iskusnih boraca Marko Jovanović, Miro Erkapić, Ivica Tadijanov i Groan Vidaković kao članovi KBJJ Osijek nastupili u Zadru na 2.kolu hrvatske Jiu-jitsu lige koje se održavalo na isti dan, te nastavili čistiti svoj put ka visokim plasmanima u ukupnom poretku lige.

Vodstvo kluba odlučilo se na ovakav potez jer su turniri poslužili kako kontrolni za nadolazeće Europsko seniorsko prvenstvo u grapplingu koje se održava 27.-30. lipnja u Briselu , Belgija, a na kojem će neki od boraca nastupiti u konkurenciji u kimonu, a neki bez kimona. I već sada mogu najaviti visoke plasmane Osječkih boraca u Briselu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari