Lukačević potpisuje ugovor kada mu se isplate dugovanja

Nogometaši Osijeka jučer ujutro otputovali su na drugi dio priprema u Sveti Martin na Muri. Tamo su sinoć već odradili i prvi trening, a u Međimurju će se zadržati deset dana.

Nogometaši Osijeka jučer ujutro otputovali su na drugi dio priprema u Sveti Martin na Muri. Tamo su sinoć već odradili i prvi trening, a u Međimurju će se zadržati deset dana. Trener Stanko Mršić svojim je nogometašima priredio naporan ritam, trenirat će se dva puta dnevno, ujutro i poslijepodne, a uz treninge bijelo-plavi odigrat će i pet prijateljskih susreta.

Čeka se Maglica

Mjesta u autobusu na kraju ipak nisu sva popunjena, a razlog su još uvijek nepoznanice oko konačnog popisa igračkog kadra s kojim će bijelo-plavi ući u sezonu. Kao što je već ranije bilo spominjano, neki prošlogodišnji prvotimci još uvijek se nije priključili ostatku momčadi, ali u klubu očekuju da to učine u idućih nekoliko dana. To se prije svega odnosi na Antona Maglicu, koji bi se za dva-tri dana trebao potpuno oporaviti od bolesti. Čekaju se i vijesti i o konačnom raspletu transfera Vedrana Jugovića, kao i ishod priprema juniorske reprezentacije, nakon čega bi se prekobrojni priključili seniorima u Međimurju.

Ostatku momčadi na kraju se ipak nije priključio Josip Lukačević, kojemu je istekao ugovor te za sada nije dogovorio nastavak suradnje. No, razloga za optimizam oko njegove situacije ima jer, prema riječima sportskog direktora Miroslava Žitnjaka, postoji obostrana volja za potpisivanje novog ugovora.

Nismo trenutno dogovorili novu suradnju, iako su razgovori bili vrlo korektni. Lukačević je pristao na uvjete, i tu nema nikakvih problema, nego je problem jedino dug koji NK Osijek ima prema njemu. Tu ništa nije sporno i taj bismo dug bili u mogućnosti riješiti u slučaju nekog transfera. Mali je problem samo nedostatak vremena jer je 25. lipnja rok do kada moramo prijaviti igrače za igranje u Europskoj ligi – pojasnio je Žitnjak situaciju oko lijevog bočnog.

Još nema prodaje

Što se tiče igrača s provjere, za sada nitko od njih nije pristupio, iako bi “materijala” za prvu momčad tu moglo biti. No, problem je i ovdje odšteta, a da bijelo-plavi imaju prostora za plaćanje istih, onda bi prije riješili pitanje dugovanja prema svojim aktualnim igračima.

Nogometaše je na put ispratio i predsjednik Zdravko Josić, koji nema laganu zadaću. Treba osigurati treneru Mršiću kvalitetan kadar za borbu u domaćim natjecanjima i Europi, ali istovremeno nužna je i prodaja nekog od igrača, kako bi se popravila financijska situacija. Nije stoga isključeno da netko od igrača koji su i otišli na pripreme promijeni sredinu, iako trenutno konkretnih pomaka o pitanju odlazaka i dalje nema, a najaktualniji je mogući transfer Jugovića.

Zasad nema ništa novo, sve je i dalje po starom. Nismo nikoga još prodali, ali ponuda ima te ih razmatramo – kratko je poručio predsjednik Josić.

Bez obzira na svu ovu neizvjesnost oko igračkog kadra, nema sumnje da će Mršić svoje izabranike dobro “stisnuti” u Međimurju kako bi ih što bolje pripremio za napornu sezonu. Dugo već Osječani nisu imali ovako rano natjecateljski početak sezone, koja zbog europskih obveza počinje već 5. srpnja. Osim u Europi, bijelo-plave očekuju i velika iskušenja i u domaćim natjecanjima, gdje navijači očekuju nov iskorak prema vrhu hrvatskog nogometa. Stoga je ovaj dio priprema i ključan za realizaciju svih tih planova, a kao i svaki put, i ovaj su među najvećim željama u osječkim redovima uoči polaska na put izbjegavanje ozljeda, koje bi te planove ugrozile.
[blockquote]Putnici u Međimurje

U Međimurje su otputovali Vargić, Mikulić, Žitnjak, Smoje, Kurtović, Ibriks, Miličević, Leko, Pušić, Kvržić, Lešković, Vrgoč, Šorša, M. Mišić, Tomašević, Novaković, Glavaš, Petrović, Perošević, Pavić, Zulim i Lukić. Maglica bi se trebao priključiti za koji dan, nakon što ozdravi, a Jugović u slučaju da ne potpiše ugovor u Ukrajini. Ovim igračima sredinom priprema vjerojatno će se priključiti i netko od juniora, koji su trenutno na pripremama U-19 reprezentacije, jasno, ako ne otputuju na EP u Estoniji.[/blockquote]


Tekst: G.Roguljić (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari