Predsjednik NK Osijek: Bila je to klasična otmica!

Sapunica se napokon rasplela. Mladi Osijekov napadač Anton Maglica karijeru će nastaviti u Hajduku, iako su u osječkom prvoligašu imali drugačije želje i planove.

Htjeli su ga usmjeriti prema Maksimiru jer bi Zdravko Mamić financijski bio mnogo izdašniji od Splićana, ali Maglica i njegova menadžerska agencija Germania imali su drugačije planove. Pod prijetnjom Arbitraže i raskida ugovora isforsirali su odlazak u Hajduk i izazvali novi val bijesa u osječkom prvoligašu.

Nakon što su “pod okriljem noći” u Split odveli mladog braniča, juniora, Dinu Mikanovića sad su napravili još jedan potez koji će tu agenciju u Gradskom vrtu učiniti posve nepoželjnom u budućnosti. Međutim, to neće promijeniti jasnu činjenicu – Maglica će u sljedećoj sezoni igrati za Hajduk.

Zaključili smo posao jer smo dovedeni pred zid. Nismo imali drugog izbora jer nam je prijetio njegov odlazak bez odštete. S jedne strane sam sretan što se ta cijela zavrzlama oko Maglice završila, ali nisam zadovoljan uvjetima i načinom na koji je Maglica otišao. To je bila klasična otmica i mogu samo reći da se to više nikada neće ponoviti dok sam predsjednik, poručuje Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.

Nisu Osječani ogorčeni samo na menadžersku kuću već i na samog Maglicu koji se na vrlo nekorektan način ponio prema klubu gdje je dobio sve.

Pronašli smo ga, afirmirali, zalagali se za njega u reprezentacijama, pa mislim da nije u redu što se on ovako ponio prema NK Osijek, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor.

Magličino srce očito nije bilo uz Osijek. Činjenica jest da dug postoji, ali isto tako jest činjenica da bi ga Maglica naplatio kad-tad. Stoga je mogao otići na mnogo korektniji način negoli je to učinio. No, to neka ostane na duši njemu ili onima koji su ga savjetovali. Ako mu do Osijeka nije stalo, onda bolje da i nije ovdje.

Klub će inkasirati nekakvu odštetu. Iako Josić nije želio govoriti o visini, jasno je da je riječ o manjem iznosu negoli se planiralo dobiti za Maglicu. Međutim, ostaje pitanje kako će to Hajduk, koji je i trenutačno pod suspenzijom to platiti?

Platit će, mora platiti, ali nije to posao koji smo planirali. Nismo imali izbora jer postojala je mogućnost da nakon Arbitraže ode bez odštete. Morali smo pristati na dovršetak posla držeći se pravila “bolje išta, nego ništa”, zaključuje Josić.

Nažalost, to pravilo u Gradskom vrtu daleko je od iznimke. Osijek je na najgori način, gubitkom i ono malo vrijednih igrača koje ima, počeo plaćati besparicu koja ga razdire već godinama. U biti, dok se u Gradski vrt ne vrati kakva-takva stabilnost NK Osijek će ovisiti o dobroj volji igrača i menadžera jer na ovakav, nasilni način, na koji je otišao Maglica može otići praktički cijela momčad.

Sreća je, da su neki od ključnih igrača, poput Šorše i Jugovića ili najdarovitijih (Dugandžić) pod patronatom bivših Osijekovih igrača, Miroslava Bičanića i Alena Petrovića koji imaju razumijevanja za stanje u Gradskom vrtu. Međutim, i to strpljenje ima svoje granice. Sada je najvažnije osigurati, ako je to uopće moguće, da se slučajevi poput ovog Magličinog više ne ponavljaju.

[blockquote]ŠORŠA IZGUBLJEN ZA ANDORCE
Najbolji Osijekov igrač Tomislav Šorša sigurno neće igrati u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige protiv Santa Colome. Najgore u cijeloj priči je to što se još ne zna točna dijagnoza njegovih tegoba.

– Osjeća bolove u preponskom i donjem dijelu leđa. U ovom trenutku je izvjesno da neće igrati u Andori, a za osječki uzvrat ćemo vidjeti, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek. [/blockquote]

Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari