Bijelo-plavi na Andorce bez napadača

Nogometaši Osijeka vratili su se s priprema iz Međimurja. U njihovu gradu dočekalo ih je ugodnih 37 stupnjeva, ali to nije razlog da se "uvale” u kakav hlad i odmaraju. Bijelo-plave već za četiri dana očekuje prvi izlazak na europsku pozornicu nakon neštio manje od 11 godina i stoga se raditi mora i po nesnosnim vrućinama.

Nogometaši Osijeka vratili su se s priprema iz Međimurja. U njihovu gradu dočekalo ih je “ugodnih” 37 stupnjeva, ali to nije razlog da se “uvale” u kakav hlad i odmaraju. Bijelo-plave već za četiri dana očekuje prvi izlazak na europsku pozornicu nakon nešto manje od 11 godina i stoga se raditi mora i po nesnosnim vrućinama.

Odmah po povratku iz Sv. Martina započela je “operacija Santa Colona” čiji je jedini cilj prolazak u sljedeću rundu natjecanja. Bila bi doista prava bruka da Osječani ne eliminiraju amatere iz Andore.

Ozljede prepolovile kadar

Međutim, situacija u redovima bijelo-plavih daleko je od idealne. Financijske probleme više se ni ne isplati spominjati jer to je samo “soljenje” rane za koju nitko ne zna kada će napokon biti sanirana.

Ono što više brine jest zdravstveni bilten jer treneru Stanku Mršiću ozlijeđeni su gotovo svi ključni igrači?! Za prvu utakmicu s Andorcima sigurno je izgubljen Tomislav Šorša, a određenih problema sa zdravljem imaju i kapetan Ivo Smoje, napadač Ivan Miličević te veznjaci Vedran Jugović i Domagoj Pušić, Nikša Petrović, a izvan stroja bio je i Perošević. Svi su oni praktično članovi udarne postave i nije ni čudo da je Mršić očajan.

Danas doista ne znam kako će nam izgledati momčad u prvoj utakmici protiv St. Colone. Dobro, osim Šorše ne radi se o ozbiljnijim problemima. Sve su to nekakve mehaničke ozljede koje su nastale u prijateljskim utakmicama ili nekakve prehlade. Vjerujem da će veći dio tih igrača biti spreman. U protivnom stvarno ne znam kako ću u sastaviti momčad – kaže Mršić.

Najviše problema Stanko ima u napadu. Tu, prakitčno, osim Ivana Miličevića ni nema pravo rješenje, a ako je Ivan ozlijeđen onda je rubrika napadači – prazan skup.

Probao sam sam sa novopridošlim Zulimom, ali on nije klasični napadač. Naše glavne napadačke uzdanice osim Miličevića, u ovom trenutku nisu s nama. Juniori Dugandžić i Pongračić su na EP u Estoniji i oni će nam popuniti napadačku liniju kad se vrate. Dotad ću nešto kemijati, priznaje Mršić.

[blockquote]Smoje u najtežem stanju
Većina ozlijeđenih i bolesnih igrača vrlo vjerojatno će biti na raspolaganju treneru Stanku Mršiću za prvu utakmicu protiv St. Colone. Najmanje izgleda za nastup ima Ivo Smoje koji nije trenirao punih tjedan dana zbog bolova u koljenu.[/blockquote]

Kopiranje Španjolaca

Situacija je čudna, ali Mršić je odlučan.

Davno sam već rekao da će nam ovi susreti u pretkolima Europske lige poslužiti da se što bolje uigramo za HNL u kojem nas čeka paklen posao. To znači da u Andori neću riskirati s igračima koji nisu posve zdravi. Favoriti smo u toj utakmici i bez obzira u kakvom sastavu bili, očekujem da ćemo se plasirati u sljedeće pretkolo. Uostalom, ovo u Andori tek je prvo poluvrijeme i postoji još uzvrat u Osijeku do kojeg ćemo, vjerujem, kompletirati redove – kaže Mršić.

Nema se napadača, kakav je to problem? Barem je španjolski izbornik Vincente Del Bosque pokazao da se može nogomet igrati i bez “špica”. Eto Mršiću izazova. Možda i Osijek u Andori zaigra bez klasičnog napadača.

Baš, dobro i kažeš. Možda se odlučim i za tako nešto, ojađen će trener osječkog prvoligaša.

Del Bosque to radi jer taktizira, a Mršić će možda tome pribjeći jer nema drugog rješenja.

I kad sve to gledate izgledi bijelih-plavih uoči nove sezone nisu baš Bog zna kakvi. Ipak još uvijek je početak, na njemu je najvažnije proći te Andorce koji doista ne bi smjeli predstavljati ozbiljniju prijetnju. Bez obzira tko protiv njih zaigrao…


[blockquote]LOŠE PLANIRANJE IGRAČKOG KADRA
U pola godine od šest napadača ostao samo jedan?!
Ne mogu se u osječkom prvoligašu pohvaliti da su najsretnije planirali igrački kadar u posljednjih pola godine. Naime, još u siječnu Osijek je imao na raspolaganju čak šest klasičnih napadača (Ljubojević, Zahora, Prijić, Miličević, Barišić, Maglica), a danas su ostali na samo jednom – Miličević. Lijepo je što vjeruju mladima, ali neko od gore nabrojanih imena danas bi itekako dobro došlo.[/blockquote]

Dalibor Keler (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari