NK Osijek ipak na MaxTV-u, ali ne i na HTV-u

Prošlosezonski fijasko i neprenošenje finala Kupa kada je u pitanju državna televizija koju svi plaćamo se nastavlja pa tako nećemo moći gledati prijenose NK Osijeka u drugome pretkolu Europa lige.

Prošlosezonski fijasko i neprenošenje finala Kupa kada je u pitanju državna televizija koju svi plaćamo se nastavlja pa tako nećemo moći gledati prijenose NK Osijeka u drugome pretkolu Europa lige.

Nakon što po prvi puta u povijesti gledatelji koji plaćaju pretplatu bili uskraćeni za finale Kupa u kojem je Osijek nes(p)retno poražen od Dinama, ali izborio nastup u Europa ligi, gledatelji su se s pravom nadali kako će te utakmice moći pogledati na našoj dalekovidnici. Ipak, očito kako je NK Osijek na marginali kada su u pitanju njegove utakmice protiv Kalmara pa se tako iste nisu pojavile u televizijskome rasporedu. Za komentar smo zamolili odgovorne sa HTV-a.

– Zbog zauzetosti ljudskih i tehničkih kapaciteta projektom Olimpijskih igara, kao i zbog nedostatka programskog prostora nismo u mogućnosti prenositi utakmicu Kalmar – Osijek, izjavio je urednik sportske redakcije Stjepan Balog.

Pitamo se kako bi se ponio HTV kada bi svi navijači NK Osijeka rekli kako zbog gužve nisu stigli platiti svoje nemale račune za sve nekvalitetniji i siromašniji program “najgledanije” televizije u Hrvatskoj kako se posljednjih dana i sami hvale.

Također mnoge navijače Bijelo-plavih zadnjih dana ljuti i ignoriranje svih nacionalnih TV kuća koji u svojim sportskim prilozima svakodnevno najavljuju ovotjedne europske nastupe Dinama i Hajduka, dok Osijek nitko ni ne spominje, kao da ni ne igraju uopće.

Svi oni koji ipak požele pogledati utakmicu Kalmar – Osijek to će i moći učiniti putem Interneta i to putem pay-per-view sistema po cijeni od 66 kuna, a o čemu ćete uskoro moći i saznati više putem naše stranice.

Istovremeno, alarm za uzbunu upalio se i kod svih vlasnika MaxTV prijemnika, a kojima je NK Osijek u srcu. Na njihovim stranicama, NK Osijek nije uvršten u prijenose već se na njegovome mjestu našao  Slaven Belupo. Također, za komentar smo zamolili i Hrvatski Telekom iz kojeg smo dobili odgovor koji će zadovoljiti drukere bijelo-plavih.

– Raspored objavljen na službenim stranicama MAXtv Prve lige odnosi se na prva tri kola. Izbor utakmica za prijenos u prva tri kola uvjetovan je europskim obvezama NK Osijek te molbom kluba da utakmice nacionalnog prvenstva igra nedjeljom. Obzirom da se nedjeljom odigrava veliki broj utakmica, na temelju atraktivnosti uredništvo je napravilo konačan raspored utakmica. No, prema prvim planovima, kao i protekle godine, najzastupljeniji će biti upravo klubovi velike četvorke, kao što i spomenuli u upitu – stoji u njihovom odgovoru.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari