GALERIJA i VIDEO: Crveni karton i Vargić uništili nadu Osijeka

Utakmica je počela kako su svi navijači bijelo-plavih mogli poželjeti. Nažalost, na tome je i ostalo jer je Kalmar nakon pola sata igre zavladao terenom i do kraja uništio nade Osječana.

>> GALERIJA i VIDEO: Crveni karton i Vargić uništili nadu Osijeka

Utakmica je počela kako su svi navijači bijelo-plavih mogli poželjeti. Nažalost, na tome je i ostalo jer je Kalmar nakon pola sata igre zavladao terenom i do kraja uništio nade Osječana.

OSIJEK 1:3 KALMAR

A kako smo i rekli susret je počeo sjajno za Osijek. Već u prvih 5 minuta nekoliko lijepih situacija pred golom gostiju da bi u toj 5-toj minuti Miličević iz blizine nakon odbijanca zabio za 1:0. Dalo je to krila domaćoj momčadi koja je dominirala na terenu, a gosti su se povukli na svoju polovicu terena.

Nekoliko poluprilika imao je još Osijek u tih prvih pola sata, da bi nakon toga gotovo potpuno nestao se terena do kraja poluvremena. Osjetio je to i Kalmar koji je nakon lijepe akcije po desnoj strani postigao zgoditak za 1:1. Strijelac je bio Mendes.

Nije mogla biti zadovoljna u potpunosti publika u Gradskome vrtu. Okupilo se ove večeri oko 2500 ljudi željnih dobre igre i pozitivnog rezultata.

Drugo poluvrijeme žustro je krenuo Osijek. Uz standardnu podršku Kohorte došao je i impuls sa istoka. Stisnuli su u tim trenucima Kalmar i činilo se kako će konačni rezultat ipak biti puno povoljniji.

Kako se to ipak ne bi dogodilo pobrinuo se Marko Lešković koji je nakon starta pred protivničkim 16-ercem zaradio drugi i isključujući žuti karton. Nakon toga raspala se igra Osijeka, a gosti su sa dva brza napada došli do ogromne prednosti od 3:1 (Dauda ’64 i Gutu 68′). Pomogao je gostima i Vargić čija nonšalancija nekad zapanjuje. Dokaz tome je i treći gol koji je primio doslovno kroz ruke. Uprava i trener NK Osijeka moraju se zabrinuti i nad time jer Vargić od kada je stao na gol čini iste pogreške i doista ne odiše sigurnošću.

Kada vratar ima ovakav dana i neuspije obraniti ništa bolje se ne može očekivati. U uzvratu se nadamo kako neće imati tako sreće i sudačkog guranja kao danas. Ipak, mi smo sami sebe pobjedili, rekao je Stanko Mršić.

Dodao je i kako će već za Zadar razmisliti o zamjeni vratara.

Za Osijek nema odmora jer već ovoga vikenda gostuju u Zadru u sklopu prvoga kola HNL-a, a nokon toga ide i na uzvrat u daleki švedski Kalmar. Čini se kako će taj put nakon današnjeg rezultata biti rekreativnog karaktera, a sve je moglo biti drugačije jer Osijek je danas pružio solidnu partiju, a vrijedi istaknuti Kvržića i Miličevića koji su po desnoj strani pravili probleme Šveđanima.

Tekst: T.Maltašić/SiB.hr
Foto: Z.Špringer/SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari