Kohorta i u Švedskoj bodri bijelo -plave na putu iznenađenja

Nogometaši Osijeka danas će u Kalmaru pokušati napraviti nešto što mnogi smatraju čistom utopijom. Uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv domaćeg Kalmara bijelo-plavi će početi s ogromnim rezultatskim zaostatkom iz prve utakmice.

Nogometaši Osijeka danas će u Kalmaru pokušati napraviti nešto što mnogi smatraju čistom utopijom. Uzvratnu utakmicu 2. pretkola Europske lige protiv domaćeg Kalmara bijelo-plavi će početi s ogromnim rezultatskim zaostatkom iz prve utakmice.

Šveđani su, ni krivi ni dužni, prije sedam dana u Gradskom vrtu došli do pobjede od 3:1. Da bi prošao dalje, Osijeku treba pobjeda od najmanje 3:0, a to je rezultat koji ova momčad nije baš ostvarivala često. Istina, uspjeli su točno toliko pogodaka uvaliti “kuharima i automehaničarima” iz Andore, ali su u toj utakmici i progutali pogodak. Lakoća primanja pogodaka. To je ono što trenera Stanka Mršića najviše brine i ruši mu snove o čudu u Kalmaru.

Trebat će nam i malo sreće. Mi ćemo morati svoje prilike iskorištavati u velikom postotku, a ne smijemo biti uopće darežljivi pred našim vratima. Zahtjevan je to posao, ali nije neostvariv – kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Vjeruju li u Gradskom vrtu doista u čudo ili su to tek priče za malu djecu? Kada čovjek pogled plan puta i način na koji su Osječani otputovali u Kalmar, sugerirat će mu samo jedno – otišli su odraditi formalnost! No to je lažna slika. Raspoloženje u redovima bijelo-plavih posve je drugačije.

Istina je da način na koji idemo u Švedsku nije idealan, ali za mene je to sporedno pitanje. Ne trebamo se opterećivati time, već valja isključivo razmišljati o načinu na koji možemo udariti na Kalmar. Moj je plan da ih napadnemo i što više vremena provodimo pred njihovim šesnaestercem – kaže Stanko Mršić, trener NK Osijeka.

Dobar mu je plan. Samo je pitanje hoće li ga njegovi igrači moći ostvariti?

Nemamo što izgubiti, možemo biti opušteni, a moramo biti hrabri. Pregledali smo još jednom snimku i opet se uvjerili da je Kalmar u Osijeku jednostavno bio daleko sretnija, a nikako bolja momčad od nas. Zaostatak je neugodno velik, ali tko nam može zabraniti da pokušamo – kaže Mršić.

Nitko, samo je bitno da Stanko otpusti malo kočnice taktičke stege. Pred Osijekom je utakmica koja se ne dobiva taktikom i mudrošću, već sumanutim jurcanjem. Da bi došli do 3:0, morat će jako puno riskirati.

Ne možemo ništa obećati, ali sanjamo čudo, a realniji cilj koji smo si postavili jest – bilo kakva pobjeda. Čisto da Hrvatskoj donesemo još pokoji bod za koeficijent. Veseli me što su dečki na posljednjim treninzima bili rastrčani i dobri. To je dobar znak – misli Mršić.

Nažalost, moramo ga razočarati. U prošlosti to nije bio dobar znak! Kad bi god posljednji treninzi ohrabrili trenere, na utakmici bi Osijek izgledao – jadno. Valjda se povijest neće ponoviti. Kalmar je u Osijeku doista dobio sočni poljubac sreće. Iskreno, teško nam se prisjetiti kada su bijelo-plavi imali takvu pomoć Fortune. Kad je ona tako obilata, sve prestaje biti nemoguće. Možda je vrijeme….

KALMAR-OSIJEK
Početak: 19 sati

BEZ TRENINGA U KALMARU

Nogometaši Osijeka na put prema Švedskoj krenuli su sinoć, što znači da bi u Kalmaru trebali biti u ranim jutranjim satima četvrtka. To znači da bijelo-plavi neće imati priliku osjetiti travnjak Guldfageln Arene jer neće odraditi uobičajeni službeni trening uoči utakmice.

STREAM – PRIJENOS UTAKMICE NA OSIJEKOVOJ INTERNETSKOJ STRANICI

NK Osijek će napokon oživjeti svoju internetsku stranicu. Već jučer je dobila novi izgled, a pravo “krštenje” imat će danas. Prva prava aktivnost bit će joj izravni stream-prijenos utakmice iz Kalmara. Adresa je nepromijenjena, www.nk-osijek.hr, a cijena gledanja prijenosa utakmice jest 65 kuna. Plaćanje se obavlja unutar video playera, a moguće ga je provesti kreditnim i debitnim karticama ili putem Paypala. Početak je prijenosa u 18.45, a kako biste mogli nesmetano pratiti susret, treba Vam najmanje 2Mbps-a brzine interneta u downloadu.

ULAZE LEKO I JOSIP MIŠIĆ

Ni ovaj put Osijek neće zaigrati u kompletnom sastavu. Marko Lešković odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona (dva žuta) iz prve utakmice, a ozljede su od sastava udaljile Nikšu Petrovića i Ivana Aleksića. Još otprije Mršić ne može računati na najboljeg svog igrača Tomislava Šoršu, a Domagoj Pušić putovat će u Švedsku, ali još nije posve spreman za nastup od prve minute pa će priliku da bude starter najvjerojatnije dobiti iznimno nadareni veznjak, još junior, Josip Mišić. Priliku će dobiti, prvi put ove sezone od početka, i stoper Mislav Leko, a to znači da se Branko Vrgoč seli na lijevi bok.

Kohorta će pružiti potporu i u Švedskoj

E to je prava ljubav i vjernost prema NK Osijek. Unatoč lošem rezultatu i gotovo izvjesnoj činjenici da će bijelo-plavi u Kalmaru završiti svoj europski put za ovu sezonu, Kohorta se ne predaje. Dva kombija s dvadesetak najzagriženijih Osijekovih fanova krenula su u utorak navečer prema jugoistoku Švedske, gdje je smješten Kalmar. Nedvojbeno bit će to prava avantura za osječke navijače koji će na putu provesti možda i 36 sati. No njima to nije problem – jer Osijek nigdje ne smije biti sam. Kapa dolje, dečki!

Tekst: Dalibor Keler (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari