Igračima se vratili osmjesi na lica!

Pobjede u sportu doista mogu imati čaroban učinak. Posebno ako je ukupna situacija prilično tmurna, kao što je slučaj u osječkom prvoligašu. Europska stradanja od Kalmara namrštila su lica stručnog stožera i igrača, a navijače dodatno ohladila.

Pobjede u sportu doista mogu imati čaroban učinak. Posebno ako je ukupna situacija prilično tmurna, kao što je slučaj u osječkom prvoligašu. Europska stradanja od Kalmara namrštila su lica stručnog stožera i igrača, a navijače dodatno ohladila.

Zato je susret protiv Zagreba odigran u obiteljskoj atmosferi, ali nakon njega raspoloženje se drastično popravilo. Ne zato što je Osijek briljirao, nego isključivo zbog činjenice da je pobijedio. Ta tri boda nasušno su trebala bijelo-plavima zbog više razloga. Izliječila su još uvijek otvorene europske rane, povrdila bod osvojen u Zadru i, najvažnije – psihološki su podignula cijelu momčad.[inset side=right]270 minuta obrana Osijeka uspjela je izdržati u HNL-u da ne primi pogodak. U to su uračunana dva ovosezonska susreta sa Zadrom i Zagrebom te prošlosezonski u posljednjem kolu, također sa Zadranima.[/inset]

Na treningu sad opet vidim osmjehe na licima igrača i to me jako veseli. Vjerujem da smo pregrmjeli najteže razdoblje. Europska putovanja bila su iscrpljujuća i morala su ostaviti traga na momčadi. Zbog toga smo susret protiv Zagreba označili jako važnim. Sad se možemo osvježiti i krenuti prema novim izazovima – kaže Stanko Mršić.

Ti novi izazovi neće biti nimalo bezazleni. Naime, Osječane očekuju prvo dva gostovanja, a onda slijedi serija utakmica s momčadima koje pretendiraju na sam vrh tablice. Bit će to veliko iskušenje za bijelo-plave.

[span class=doc]Bijelo-plavi zadovoljni pobjedom, uskoro povratak Šorše?[/span]

Liga je takva da ni jedna utakmica nije laka. Možda je to i dobro za nas, jer momčad funkcionira mnogo bolje kad je pod naponom i u sporednoj ulozi – kaže Mršić.

U dosadašnja dva susreta Osijek nije primio pogodak. Ako računamo i utakmicu posljednjeg kola prošle sezone. Dobra je to vijest, ali i podatak koji otvara pitanje zašto je Osijek bio tako propustan protiv Kalmara.

Ma, i dalje tvrdim da su Šveđani samo imali puno sreće. Sve im je ulazilo, to je bilo za nevjerovati. Evo, Zagreb, koji uopće nije lošiji od Kalmara, nije nam mogao gotovo ništa. Imali su samo jednu priliku. Defenzivni blok je bio čvrst, a koncentracija pristojna. Da, drago mi je da je i vratar Vargić bio na visini zadatka – objašnjava Mršić.

Eh, Vargić mu je očito omiljena tema.

Nemam ja ništa protiv njega. Samo ne volim vratare koje se ne čuje tijekom igre. Mora zapovijedati obranom, mora se nametnuti kao gazda defenzive jer on ima najbolji pregled. Ako želimo bitku za gornji dio tablice, moramo imati vratara koji će nas ponekad spašavati – zaključuje trener bijelo-plavih.

Uglavnom, vrijeme preživljavanja je završeno. Osječane već u petak čeka gostovanje kod Lokomotive, koja je jedna od dvije momčadi s maksimalnim učinkom u prva dva kola. Taj će susret Osijek dočekati odmoran, boljeg raspoloženja i s ambicijama da nastavi seriju neporaženosti. Eh, još da se vrati Šorša, sve bi izgledalo savršeno. Eto što znači samo jedna pobjeda…

[blockquote]ŠIKLIĆ NA PROBI

Stanko Mršić ne odustaje od potrage za pojačanjima. Zato je jučer na probu stigao branič Ronald Šiklić. Riječ je o iskusnom igraču (32 godine) iza kojeg je bogata karijera, u kojoj je igrao za čak 11 klubova. Poniknuo je u Dinamu, a igrao je za Inter (posudba), Šibenik i Slaven Belupo u HNL-u, a ima puno i međunarodnog iskustva. Igrao je za poljske ligaše Odru Wodzis³aw, Dyskoboliju, Górnik £êcznu, Lechiju Gdañsk, za ukrajinski Kryvbas, a posljednji angažmani bili su mu u Slaviji Prag i Českim Budìjovicama.[/blockquote][blockquote]POPRAVLJA SE ZDRAVSTVENI BILTEN

Kadar osječkog prvoligaša sve je kompletniji. U ovom trenutku izvan stroja samo su Nikša Petrović i Tomislav Šorša. Manjih problema s leđima ima Hrvoje Kurtović, ali se očekuje da će oni biti sanirani do susreta s Lokomotivom.[/blockquote]


Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari