NK Osijek: Odvažno po drugu prvenstvenu pobjedu

Nogometaši Osijeka večeras će u Zaprešiću zajedno sa svojim suparnikom Interom otvoriti 4. kolo Prve HNL. Bijelo-plavi u zagrebačko predgrađe putuju kao jedna od četiri zasad neporažene momčadi naše lige i sasvim je prirodno da imaju plan nastaviti tu seriju.

Nogometaši Osijeka večeras će u Zaprešiću zajedno sa svojim suparnikom Interom otvoriti 4. kolo Prve HNL. Bijelo-plavi u zagrebačko predgrađe putuju kao jedna od četiri zasad neporažene momčadi naše lige i sasvim je prirodno da imaju plan nastaviti tu seriju.

Inače, treneru Stanku Mršiću pozitivan rezultat protiv Intera mogao bi donijeti i mali, ali lijepi jubilej. Naime, pobjeda ili remi značili bi da je to Osijekov deseti prvenstveni nastup bez poraza, ako računamo i prošlu sezonu. U prijevodu to znači da Osijek s Mršićem na klupi još nije izgubio utakmicu u HNL-u!

Eto, već samo to bi mogao biti sasvim dobar motiv da Osječani potegnu kako treba večeras.

– Čeka nas zahtjevna utakmica jer Inter, zasad, još nije nikoga pobijedio. Sigurno da će u ovoj utakmici vidjeti priliku da prekinu taj post. Što se nas tiče nismo u idealnoj situaciji, jer ćemo igrati bez dva važna igrača Smoje i Leškovića, ali vjerujem da ćemo biti bar na onoj razini iz susreta s Lokomotivom. Osobno mislim da ćemo morati biti i bolji za pozitivan rezultat. Ne izgubiti je lijepo, ali bilo bi još ljepše da pobjedimo, mudruje Stanko Mršić, trener Osijeka, pa dodaje:

Pogledali smo CD-ove Interovih nastupa i zaključili da se radi o vrlo homogenoj i čvrstoj momčadi.

Ono što trenera posljednjih dana muči jest neefikasnost. U tri kola Osijek je suparničke mreže zatresao samo jednom i to je stvar koju bi Mršić žarko želio popraviti u Zaprešiću.

Moramo biti strpljiviji u završnici napadačkih akcija. Nerijetko bezglavo jurcamo i prebrzo gubimo loptu. Dosta o tome razgovaram s napadačima, a i dobar dio ovog tjedna potrošili smo radeći na realizaciji. Valjda će to donijeti plodove, kaže trener osječkog prvoligaša.

Oko sastava nema mnogo dvojbi, iako je priča o toj temi počela na čudan način.

Gdje mi je sastav? Ostavio sam ga kod Popa (Goran Popović, jedan od Mršićevih asistenata, nap.a.), osvrtao se Stanko.

Pa, zar ne zna momčad napamet?

Tko će ih znati. Svaki dan neki novi problem isksrne. Ma, u konkurenciji su svi koji imaju pravo nastupa. Umjesto Smoje ulazi Novaković koji je dobro odradio rolu protiv Lokomotive kada je ušao, a na lijevom boku bit će Aleksić. Ostalo je više-manje isto, jedino dvojim koga uz Zulima postaviti u napad – Peroševića ili Miličevića, objasnio je Mršić.

Ma, sve je to dobro. Samo je važno da Osijek opet pokaže odvažnost kao protiv Lokomotive. Kvaliteta je tu. Nisu valjda slučajno bijelo-plavi u prilici postići i deseti pozitivan rezultat u nizu…

[blockquote]Miha uživo iz Zaprešića

I danas će Mario Mihić Miha za sve čitatelje SiB.hr prenositi utakmicu Intera i Osijeka u tekstualnom obliku. [/blockquote]

Tekst: D.Keler (www.glas-slavonije.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari