Misterioznom ozljedom Šorša gubi cijelu jesen?!

Osječki prvoligaš baš ne može živjeti u potpunoj idili. Kad idu rezultati, kad je određeni mir i na financijskom planu (otkako je Zdravko Josić postao predsjednik osobni dohoci se, navodno, isplaćuju redovito, nap.a.) neki vrag ipak mora pokvariti ukupno pozitivno ozračje.

Osječki prvoligaš baš ne može živjeti u potpunoj idili. Kad idu rezultati, kad je određeni mir i na financijskom planu (otkako je Zdravko Josić postao predsjednik osobni dohoci se, navodno, isplaćuju redovito, nap.a.) neki vrag ipak mora pokvariti ukupno pozitivno ozračje. Ovaj put je riječ o najboljem Osijekovom igrači prošle sezone Tomislavu Šorši.

Njegov pakao počeo je krajem prošle sezone čiju je završnicu očito igrao stišćući zube zbog ozljede zbog koje je od svibnja na bolovanju. Ni danas liječnici još sa sigurnošću ne mogu tvrditi o čemu je riječ, ali je u pitanju jedna posve neuobičajna ozljeda. Šorši je proširena zdjelica (kao kod žena nakon porođaja), a nitko ne zna pravi razlog zbog čega mu se to dogodilo. Bilo je sumnje i na jače upale živaca u leđima, ali konačna dijagnoza ostala je u magli. Liječio se Šorša i u Daruvarski toplicama kod poznatog dr. Božidara Egića, ali ni to nije pomoglo. Pojavili su se znaci poboljšanja, ali ne i ozdravljenja. I sad je situacija vrlo složena.

Tomo je bio kod dr. Vlaste Brozinčević u Selcu, ovih dana će obaviti 3D magnetsku rezonanciju, što je posljednji tehnološki izum u dijagnostici i vjerujemo da ćemo nakon toga napokon točno znati što mu stvara probleme i koliko će potrajati oporavak. Bojim se da ćemo cijeli prvi dio sezone biti bez njega. To je veliki udarac za nas, ali u ovom trenutku Tomino zdravlje je na prvom mjestu, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

[span class=doc]POGLEDAJTE: Dionica NK Osijeka 100 kuna!?[/span]

Priču je prisnažio i Šoršin nogometni skrbnik, nekadašnji Osijekov prvotimac, Miroslav Bičanić.

Kada budemo imali snimke s 3D magneta poslat ćemo ih kod dr. Wolfartha u München, te kod dr. Müllera u Basel. Jasno, priložit ćemo i dijagnozu dr. Egića iz Daruvara i pokušati napokon dobiti sve odgovore. Riječ je vrhunskim stručnjacima koji će znati pomoći Šorši. Situacija je vrlo teška, jer je i dr. Brozinčević priznala da se nikada ranije nije susrela s takvom vrstom ozljede, kaže Bičanić.

Loše, jako loše vijesti, bez obzira na to što Osijek trenutačno ne stoji loše na tablici. Međutim, uvijek će u zraku ostati lebdjeti pitanje bi li bio još bolji da može računati na najboljeg svog čovjeka. Pametnima odgovor na ovo pitanje nije potrebno ponuditi.

Trener Stanko Mršić već se i naviknuo na to da na Šoršu ne može računati. On svoje trupe priprema za subotnji ogled s Rijekom. U toj, ali i u svrhu stalnih provjeravanja igrača, bijelo-plavi obilaze slavonska sela. Bili su u Soljanima, a jučer i u Lazama. Za mnoge će susret s Riječanima pokazati vrijednosti ovog Osijeka koji je jedno od ugodniji iznenađenja u početku HNL-a.

Mogao bi biti prekretnica jer bismo pobjedom istaknuli kandidaturu za gornji dio tablice. No, želi još jednom naglasiti da nikakve imperativne ciljeve u ovoj sezoni nemamo. Važno nam je samo biti što dalje od opasne zone i polako stablizirati život i rad u klubu. Idemo utakmicu po utakmicu, a pobjeda nad Rijekom sigurno bi pomogla u našim nastojanjima da stvorimo što već bodovnu zalihu na klubove s dna tablice, zaključuje Žitnjak.[blockquote]USPOSTAVLJA SE SURADNJA I S RED BULLOM

Nakon što su “koketirali” s milanskim Interom u NK Osijek obavili su preeliminarne razgovore o suradnji i s austrijskim prvakom Red Bullom iz Salzburga. Direktora Škole nogometa tog kluba, Nizozemca Percya Van Lieropa, u Gradski vrt je doveo Miroslav Bičanić, a Austrijanci su otišli vrlo zadovoljni.

– Došli su kod nas s predodžbom da rad nije organiziran baš na najbolji način, ali su otišli vrlo zadovoljni onim što su vidjeli. Sviđa im se naša filozofija rada s djecom. Suradnju smo uspostavili, pozvali su našu djecu na neke turnire, ali mislim da je njihov prvi cilj praćenje naših talenata, kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Riječ je o još jednom “uglađenijem” pokušaju da se pod kontrolom drži mladog Osijekovog igrača Hrvoja Ilića (13) za kojima je poludjelo pola Europe.[/blockquote]


Tekst: Dalibor KELER (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari