Sutra starta juniorski HNL: Osijek u lovu na prvo mjesto

Sutra kreće juniorsko i kadetsko natjecanje Prve HNL, a Osječani u sezonu ulaze s velikim ambicijama.

Sutra kreće juniorsko i kadetsko natjecanje Prve HNL, a Osječani u sezonu ulaze s velikim ambicijama.

Jučer je u organizaciji Meteora Produkcije održana konferencija za medije na kojoj je najavljena nova sezona Prve HNL – juniori, a predstavljena je i treća sezona istoimenog televizijskog projekta. Kao i u prethodne dvije sezone TV gledatelji će zahvaljujući Meteora Produkciji, a putem SPTV-a i mreže regionalnih TV postaja svakoga tjedna imati priliku pratiti jednu utakmicu. Novost je da se ove sezone uvodi polusatna emisija na dvotjednoj bazi koja će se baviti najzanimljivijim događanjima, a pobliže će predstavljati i omladinske škole te najperspektivnije mlade nade. Najavljeno je kako u Prvoj HNL – juniori nitko neće ostati zakinut, te da će svi klubovi tijekom sezone dobiti prostor u televizijskom eteru.

Podsjetimo prošlogodišnje junirosko prvenstvo obilježila je mrtva utrka između Hajduka i Osijeka, a u konačnici slavili su Splićani zbog boljeg međusobnog omjera. Upravo ta nadarena juniorska generacija Hajduka nositelj je odlične igre na početku prvenstva, a i Osječani su iz odlične generacije povukli Dugandžića, Pongračića i Mišića.

Izbornik U-19 reprezentacije Dinko Jeličić smatra kako će Dinamo, Hajduk i Osijek biti glavni favoriti za naslov juniorskog prvenstva.

– Osijek je zadržao kostur svoje prošlosezonske momčadi, a isto je učinio Dinamo. Naime, oni su prošle godine nastupali pretežno s ulaznim juniorskim godištem, dok će ove sezone kod njih prevladavati izlazno godište. Hajduk će predstaviti jednu mladu i poletnu momčad koja je prošle sezone nadmoćno osvojila kadetski naslov, a na Ramljakovom turniru su pokazali da se bez većih problema mogu nositi sa starijim godištem – smatra Jeličić.

Osječki juniori prvu utakmicu igraju sutra od 12h u Gradskom vrtu protiv Rijeke, dok će kadeti nastupiti dva sata ranije. Već u drugom kolu očekuje nas derbi između Hajduka i Osijeka na Poljudu gdje će se pokazati tko ima pravo nadati se samom vrhu ljestvice.

Tekst: SiB.hr / www.index.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari