FOTO i VIDEO: Požrtvovni Osijek s igračem manje (samo) do boda protiv Rijeke

Utakmica koja je slobodno možemo reći bila najvažnija od početka sezone HNL-a, Osijeku je donijela bod protiv Rijeke koja je organizacijski, ali ne i rezultatski kvalitetno ušla u sezonu.

>> FOTO i VIDEO: Požrtvovni Osijek s igračem manje (samo) do boda protiv Rijeke

Utakmica koja je slobodno možemo reći bila najvažnija od početka sezone HNL-a, Osijeku je donijela bod protiv Rijeke koja je organizacijski, ali ne i rezultatski kvalitetno ušla u sezonu.

OSIJEK 1:1 Rijeka

Samo bod?! zapitati će se brojni među dvije tisuće ljudi koji su pohodili večeras Gradski vrt. No, mi kažemo samo bod jer da Osijek nije ostao bez igrača manje kada je već sredinom prvoga dijela zbog starta na 40-ak metara od gola Vargića, Vrgoč dobio izravan crveni karton sigurni smo kako bi Osijek danas slavio.

Samo bod kažemo i zbog toga jer se nerijetko Bijelo-plavima događalo da nakon dobrog ulaska u sezonu u utakmici koja će odlučiti hoće li se boriti za vrh tablice ili se utaboriti u njenoj sredini, propuste na domaćem terenu slaviti i krenuti ka vrhu.

Ipak, ne treba biti nezadovoljan viđenim danas. Osijek je odlično otvorio utakmicu pa je već u prvoj minuti Jugović oprobao šut prema Lisjaku koji je bio spreman. I Rijeka je u uvodu imala odličnu priliku, ali jedna šansa 2 na 4 otišla je u nepovrat.

U 10. minuti poveo je Osijek. Kvržićev udarac zaustavio je rukom Čaval, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Perošević. Ponovo se pitamo zašto ga nije bilo u finalnoj utakmici Kupa u sastavu jer taj dečko uistinu hladnokrvno izvodi te udarce.

Već ranije spomenuli smo i isključenje Vrgoča, a sve to zbilo se u 24. minuti kada ruši Brezovca u prodoru prema golu Osijeka. Preuzela je tada inicijativu Rijeka, ali nije se dao Osijek. Sigurni u zadnjoj liniji Rijeku su prisilili na udarce iz daljine pa je tako jedan njihov udarac završio na vratnici.

VIDEO (MAXtv):

Krajem poluvremena mogao je Osijek i povisiti vodstvo da su Kurtović i Smoje bili prisebniji i precizniji.

Drugi dio protekao je u dominaciji Rijeke, ali su domaćini požrtvovnom igrom anulirali njihovog igrača više sve do 67. minute kada odličan udarac Mujanovića ipak završava iza gola Vargića koji je izdržao gotovo 430 minuta bez primljenoga gola ove sezone.

Prava šteta rekli bismo, jer Osijek je zaslužio više u ovoj utakmici posebno ako se uzme u obzir i prilika Kvržića u posljednim sekundama susreta.

Nakon ove utakmice slijedi žestoki raspored pa ih tako očekuju redom Hajduk na Poljudu, Slaven Belupo kod kuće pa Dinamo u gostima i kao šlag na tortu Cibalija kući. Utakmice su to koje će do kraja odrediti u kojem će smjeru ići ova sezona.

Tekst: SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari