Bijelo-plavima ovacije i nakon osvojenog boda

Iako je u 24. minuti isključen Branko Vrgoč bijelo-plavi nisu stali, za to su na kraju nagrađeni ovacijama publike.

Kakva je to utakmica bila! Dugo već u Gradskom vrtu nismo osjetili toliko pozitivnih vibracija.

Dugo već nismo ni doživjeli da Osijek na svom terenu osvoji jedan bod i bude ispraćen ovacijama, a sve to dogodilo se u utakmici protiv Rijeke. Navijače i igrače bijelo-plavih ujedinio je zajednički neprijatelj – sudac Marijo Strahonja. Isključenje Branka Vrgoča u 24. minuti ostat će tema o kojoj će sto ljudi imati sto različitih stavova, ali je taj događaj prelomio utakmicu. Od tog trenutka bilo je jasno da Osijek ulazi u čisto preživljavanje, jer protiv sebe nije imao bilo kakvu momčad. Rijeka je uhvatila bijelo-plave u čvrst stisak, ali oni su bili hrabri. Borbenošću, fanatizmom, ali i igrom, jer se nisu ustručavali izaći u napad kad im se za to pružila prilika, Osijek je uspio izbjeći poraz unatoč tome što je punih 65 minuta bio brojčano inferioran.

[span class=camera]FOTO: Osijekov junior u Interu iz Milana[/span]

Prestrogo isključenje

Trener Stanko Mršić, kao i uvijek, uvjeren je da su suci u toj situaciji grubo oštetili njegovu momčad.

“Bio je to čist start. Jednom nogom koja je bila posve na zemlji, bez ikakve namjere da se ozlijedi suparnika. Po mom mišljenu, Vrgoč nije trebao biti isključen. No, kad se to već dogodilo, bilo je jasno da nas čeka teških sat vremena, a stvari su se dodatno zakomplicirale kada je igru morao napustiti Perošević. Ipak, momčad je reagirala odlično. Borili su se kao lavovi i zato smo nagrađeni tim bodom” – zadovoljno je pričao Stanko Mršić, trener osječkog prvoligaša.

I ne samo bodom nego i navijačkim zadovoljstvom. To najbolje govori da su dečki ginuli na terenu.

Ostat će vječna tajna kako bi se stvari razvijale da se Osijeku nije dogodila ta trominutna pomrčina, od 24. do 27. minute u prvom polovremenu. Nakon Vrgočeva isključenja (24. minuta) nova nesreća stigla je u 27. minuti, kada je zbog ozljede teren morao napustiti Antonio Perošević. Dotad se činio vrlo raspoložen, bio je pravi otrov za obranu Rijeke, a i staloženo je realizirao jedanaesterac. Ovaj put nije opalio “po pol gola“, ali je nastavio tradiciju sigurnih izvođenja jedanaesteraca.

Slijedi serija “tko živ, tko mrtav”

Osijek je do isključenja izgledao vrlo dobro, čak nije previše pao ni nakon njega. Normalno, bilo je očekivati da će se bijelo-plavi malo pritajiti kada je u pitanju ofenziva, ali u nastavku susreta dosta su često izlazili iz obrane kroz akcije i na taj način oslabvljivali pritisak gostiju. U biti, uspjeli su Rijeku držati bez prave, čiste, prilike. Trebalo je za to potrošiti puno energije, ali se na kraju isplatilo. Osijek je i nakon pet kola neporažen, a pogodak koji je primio plod je sreće, a ne činjenice da je suparnik izigrao obranu. Još važnije od toga – Osijek izgleda dobro. Ratnički, ali i kvalitetno. Koliko god Mršić zapomagao, Osijek nema lošu momčad. Možda je malo inferiorna u brzini, ali to je posao trenera, da prilagodi igru igračima kakve ima. Ako je Osijek sporiji u nogama, ne znači da je takav i u glavi. Brža predaja lopte može vrlo učinkovito pokriti nedostatak brzine.

Uglavnom, Osijek je, s obzirom na okolnosti, položio i svoj prvi teži ispit u ovoj sezoni. Sad će se izazovi početi gomilati, Hajduk, Slaven Belupo, Dinamo sljedeće su tri utakmice. Nema veze, Osijek izgleda dobro i može bez straha ući u te dvoboje, pa tko živ, tko mrtav!

VIDEO (MAXtv):

[blockquote]DOBRO

HRABROST

Osječani su pokazali iznimnu hrabrost i borbenost tijekom susreta s Rijekom. Odbijali su se predati unatoč činjenici da su bili brojčano inferiorni.

ZORAN KVRŽIĆ

Puno toga uzeo je na sebe nakon isključenja Vrgoča i ozljede Peroševića. Eh, da mu se još osmjehnula sreća u 91. minuti. Zaslužio je…[/blockquote]

[blockquote]LOŠE

VRGOČ I PEROŠEVIĆ

Prvi je neopreznošću doveo Osijek u vrlo težak položaj, jer je dobio crveni karton, a dodatni udarac bila je Peroševićeva ozljeda. On je odlično ušao u utakmicu, ali mu se dogodio peh sa stražnjom ložom. Najgore je što ih je Osijek izgubio i za susret s Hajdukom.

MARIN ZULIM

Nejasno je zbog čega je on prvotimac. Ovo mu je treći nastup i ničim nije pokazao da je bolji od nekih koji sjede na klupi. Nije valjda opet ona priča “da zbog nečeg on mora igrati”…[/blockquote]

[blockquote]PEROŠEVIĆU STRADALA STRAŽNJA LOŽA

Antonio Perošević morao je već u 27. minuti napustiti travnjak zbog ozljede stražnje lože. Prema prvim informacijama, ne radi se o rupturi, nego o istegnuću, što bi trebalo skratiti njegovo izbivanje s terena. Međutim, treba prvo pričekati snimke magnetske rezonancije. To je samo nastavak stalnih problema koje Osijek ima s ozljedama, jer većina igrača slabo trenira zbog njih. Uglavnom ih se osposobljava za utakmice, a to se treneru Stanku Mršiću, s pravom, nimalo ne sviđa.[/blockquote]

Izvor: Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari