FOTO i VIDEO: Osijek ostao neporažen i na Poljudu

U posljednjoj utakmici 6. kola MAXtv Prve lige Hajduk i Osijek na Poljudu odigrali su 1:1 te tako podijelili bodove, što je prema prikazanom možda i najpravedniji rezultat jer domaćinima je pripalo prvo, a gostima drugo poluvrijeme.  

U posljednjoj utakmici 6. kola MAXtv Prve lige Hajduk i Osijek na Poljudu odigrali su 1:1 te tako podijelili bodove, što je prema prikazanom možda i najpravedniji rezultat jer domaćinima je pripalo prvo, a gostima drugo poluvrijeme. 

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćinima. U 17. minuti poiveli su pogotkom Mije Caktaša.

Osijek se pokuašo otvoriti nakon primljenog pogotka, no ozbiljnije su uspjeli zaprijetiti samo u 29. minuti kad je Lešković pucao glavom nakon kornera. Lopta je prohujala tik pored lijeve vratnice Hajdukova vratara.

U nastavku druga priča kad gledamo puno opasniji Osijek.

Hajduk je u 62. minuti propustio povećati vodstvo kad je Oremuš izašao oči u oči s Vargićem, no osječki vratar mu je uspio oduzeti loptu bez prekršaja. Vargić je cijelu utakmicu odlično branio.

Trener Hajduka pokušao je “zatvoriti” utakmicu u posljednjih desetak minuta, no dvije minute prije kraja Osijek je stigao do zasluženog izjednačenja. Matija Mišić izveo je korner, u gužvi pred Hajdukovim vratarom pokušao je pucati Smoje, no odbila se lopta do Marka Leškovića koji je kroz šumu nogu šalje u mrežu za 1:1.

Bijelo-plavi su tako i nakon šestoog kola, uz Dinamo, ostali jedina neporažena momčad. Na tablici zauzimaju peto mjesto s 10 osvojenih bodova.

Iduće nedjelje (21h) u Gradskom vrtu gostuje Slaven Belupo koji je također odlično startao u novoj sezoni. Ostvarili su 5 pobjeda i 1 poraz, te zauzimaju drugo mejsto sa samo bodom zaostatka iza Dinama.

VIDEO (MAXtv):

Za kraj donosimo i izvještaj HHO-a o ponašanju navijača na utakmici, tj kako oni kažu “antinavijača”:

Gledatelja je bilo oko 8 tisuća. Na samom početku utakmice sa sjeverne tribine poletjele su desetine papirnatih bijelih traka od kojih su 2 ili 3 dospjele i na travu. Nazočnost policije nije bila adekvatna jer ih je očito, kao i nas, Torcida ”iznenadila”.

Odmah na početku, upaljeno je 6 baklji, što je popraćeno zviždukom ostale publike. Na jugozapadnoj tribini izolirano je 20 navijača osječke Kohorte. Po najavi spikera da je sudac iz Zagreba, zvižduk Torcide, a potom skandiranje ”osječke pičke”. Pojavio se i transparent: ”Kohorta – uvijek vjerni”, ispod toga ”crknite agenti”.

U 50. minuti ubačena je prva baklja iza sjevernog gola, koja je uhvatila i papir pa je planula velika vatra. Bacanje baklje popratio je zvižduk ostalog dijela gledateljstva. Vatrogasci su pokušali nogama gasiti požar, ali kad nisu uspjeli, morali su gasiti tekućinom iz naprtnjača.

U 57.minuti 20-ak baklji od kojih su 2 ubačene na tartan stazu iza sjevernog gola. Nakon toga, na sjevernoj tribini, navijači Torcide razvili su transparent ”Pristojna Torcida pozdravlja HHO – na uzoran način”.

Bila je to reakcija na naslov članka objavljenog u petak na zadnjoj stranici Slobodne Dalmacije ”Navijanje Torcide je bilo uzorno”, što je dio iz zbirnog izvješća 5. kola o ponašanju Torcide na zagrebačkoj utakmici s Lokomotivom.  Slijedilo je skandiranje ”HNS pederi”, ”Štimac Turčine, napuši se kurčine”, pa ”Jebo vas Mamić”.

HHO prima na znanje želju dijela navijača Hajduka i dijela Torcide da ih se ne smatra uzornim navijačima nego divljacima i antinavijačima, što ćemo ubuduće u svojim izvješćima poštivati. S dozom gorčine konstatiramo činjenicu o radikalizaciji piromana. Žalosna je sudbina naroda kod kojeg mladi svoje uzore crpe u divljaštvu.”


SiB.hr
FOTO: Renatto Pezzi (www.infozona.hr)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari