Osječani protiv Slaven Belupa love novi klupski rekord!

Nogometaši Osijeka s užitkom mogu baciti pogled na prvenstvenu tablicu nakon prvih šest kola ove sezone. Bijelo-plavi trenutno drže solidno, peto mjesto, sa samo bodom zaostatka za trećeplasiranim Hajdukom i jedina su momčad uz Dinamo koja je bez poraza.

Nogometaši Osijeka s užitkom mogu baciti pogled na prvenstvenu tablicu nakon prvih šest kola ove sezone. Bijelo-plavi trenutno drže solidno, peto mjesto, sa samo bodom zaostatka za trećeplasiranim Hajdukom i jedina su momčad uz Dinamo koja je bez poraza.

Iako su mnogi uoči sezone pretkazivali vrlo teške dane prvoligašu iz Gradskog vrta, grčevitu borbu za opstanak od samog starta, suprotno tim očekivanjima momčad gura odlično. U prvih šest kola, od kojih su bijelo-plavi čak četiri puta bili gosti, osvojeno je 10 bodova, a Osijek se može pohvaliti i da ima najčvršću obranu lige, koja je kapitulirala samo dva puta.

Sve to djelo je Stanka Mršića, koji je od svog ponovnog dolaska u Gradski vrt preporodio momčad. Naime, ako se u obzir uzme i završnica prošlog prvenstva, tada je Osijek neporažen ukupno već 12 prvenstvenih utakmica, upravo od trenutka kada je iskusni trener ponovno sjeo na klupu bijelo-plavih. Veliki je niz počeo gostovanjem kod Lučkog te je od tada Osijek nanizao pet pobjeda i sedam remija.

[span class=camera]POGLEDAJTE: Osijek ostao neporažen i na Poljudu[/span]

Nedjeljni dvoboj sa Slaven Belupom bit će prilika i za postavljanje rekorda, čime bi Mršić još jednom ušao u klupske anale. Jer upravo je on vlasnik aktualnog rekorda neporaženosti bijelo-plavih, koji je izjednačen poljudskim remijem. U jesen 2000. godine, Osijek je pod njegovim vodstvom također imao niz od 12 utakmica bez poraza te je godinu “prezimio” na vrhu tablice, rasplamsavši tada snove o naslovu prvaka. Iako je tada na raspolaganju imao mnogo iskusniju momčad, ipak se mogu povući neke poveznice. Ona se, trofejna, momčad slagala i nadograđivala četiri-pet sezona da bi potom “eksplodirala“, najprije osvajanjem Kupa 1999., a potom i sjajnom jeseni 2000.

Sada Mršić u kadru ima uglavnom mlade igrače, uz veterana Smoju i iskusnog Kurtovića, ali nekolicina igrača iz prve momčadi ima već dvije-tri prvoligaške sezone u nogama, poput Jugovića, Miličevića i odsutnog Šorše. Naravno da je Mršiću tada posao bio nešto lakši, no i ovaj je put uspio posložiti sve “kockice” i iz mladog sastava izvući maksimum. Od svojih igrača zahtijeva veliku trku i borbenost, što je donijelo ne samo rezultate nego i potporu gledatelja koji žele vidjeti borbu do “posljednje kapi krvi” za bijelo-plavi dres.

Bez obzira na to što često ističe kako mu nedostaje širine u kadru, očito je kako ovi mladi igrači posjeduju kvalitetu, a pod Mršićevim vodstvom konačno su se oslobodili i okova pa više nemaju previše respekta, odnosno bojazni od protivnika, već pozitivnu dozu drskosti.

Jasno je kako trenutni sastav sada nije u mogućnosti napadati sam vrh, no ako bi se uspjeli očuvati i ostati na okupu dvije-tri sezone, tada ni ponavljanje dometa one trofejne generacije nije neostvariv san. Uostalom, već je lani izborena Europa, nakon dugog posta i jasno je kako je ova momčad još uvijek daleko od svog limita.

Jedno je sigurno, a to je da je ovoj momčadi potrebna potpora navijača, stoga je i Mršić još jednom to istaknuo.

Pozivam gledatelje da nam dođu pružiti potporu u što većem broju. Lijepo je bilo igrati u poljudskom ambijentu, gdje je bilo desetak tisuća ljudi, pa ako se tamo moglo skupiti toliko, zaslužili smo i mi da u Gradski vrt dođe bar tri-četiri tisuće – “zavapio” je Mršić za brojnijom potporom.

Sljedeća je prilika upravo ove nedjelje, kada se protiv Slaven Belupa lovi novi klupski rekord. Valjda neće 13. biti nesretna.[blockquote]Učlanjenje u NK Osijek

U četvrtak će se u Gradskom vrtu u tajništvu kluba u 18 sati obaviti organizirano učlanjivanje članova Kohorte u NK Osijek. Ta je akcija organizirana zbog privatizacije kluba te iz Kohorte pozivaju sve navijače bijelo-plavih da se učlane taj dan i pomognu klubu jer samo na taj način bit će u mogućnosti kupiti dionice prvoligaša iz Gradskog vrta.[/blockquote]


Tekst: Goran ROGULJIĆ (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari