VIDEO: Masovno učlanjivanje u NK Osijek

Nogometni klub Osijek početkom rujna kreće u posljednju fazu preoblikovanja iz Udruge građana u Športsko dioničko društvo. Transformacija je to koja bi napokon ulaganja u NK Osijek trebala učiniti jasnima.

Nogometni klub Osijek početkom rujna kreće u posljednju fazu preoblikovanja iz Udruge građana u Športsko dioničko društvo. Transformacija je to koja bi napokon ulaganja u NK Osijek trebala učiniti jasnima.


Pripremni radovi su gotovi i sad će se u četiri ili pet krugova prodaje dionica saznati novi vlasnici kluba, koji su dužni skrbiti o njegovom životu i poslovanju. Dionice će moći kupovati i navijači, ali da bi to mogli prvo se moraju učlaniti u klub, i to najkasnije do subote prvoga rujna. Najveći vlasnici već se znaju. To su Grad Osijek, Gradska banka i obitelj Novalić, koji su svoje udjele stekli zbog raznih dugovanja NK Osijeka prema njima. Grad će, navodno, pojačati ulog s milijun kuna svježeg kapitala, a sve ostalo ovisit će o pojedinačnim kupovinama dionica. 

Prvi upisni krug kreće od ponedjeljka 3.-ćega rujna i u njemu dionice upisuje jedinica lokalne samouprave. Drugi krug započinje 18. rujna i traje do 3. listopada, a treći od 4. do 19. listopada.  Hoće li proces biti koristan za Osijek? U klubu vjeruju da hoće, već samim time što će riješiti teret dugova, koji su prešli 100 milijuna kuna.

Do dionica će moći i sami navijači, u drugom i trećem upisnom krugu, a preduvjet je članstvo u klubu. Cijena godišnje članarine iznosi 10 kuna, no problem je vremenski rok za učlanjenje, koji istječe 1. rujna. Uplate navijača i istinskih zaljubljenika u klub, mogle bi biti jedini pravi svježi kapital, pa pomalo čudi indolentnost Uprave kluba, koja je vrata za učlanjenje otvorila samo u tajništvu kluba, radnim danom od 10 do 14 sati. U Splitu su se članske iskaznice Hajduka potpisivale gotovo u svakom gradskom kvartu.

[blockquote]Akcija učlanjenja je sutra u 18 sati u Gradskome vrtu u tajništvu kluba.  S novim službenim informacijama Uprava će izaći na nedjeljnoj skupštini, uoči utakmice sa Slaven Belupom.[/blockquote]

VIDEO:

TEKST: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari