FOTO i VIDEO: Vugrinec za kraj niza neporaženosti Osijeka

>> FOTO i VIDEO: Vugrinec za kraj niza neporaženosti Osijeka

Nakon sjajne jeseni 2000. godine i niza kojega je tada ostvario Osijek pod vodstvom Stanka Mršića, ove godine ponovo su Bijelo-plavi ostvarili identičan niz. Htjeli su oni danas doći i do 13-te utakmice u tome nizu, ali u tome ipak nisu uspjeli.

Mršić je danas 400-ti puta sjedio na klupi nekoga kluba u HNL-u, ali igrači ipak svome treneru nisu uručili poklon za tu prigodu. Na početku utakmice to je pak učinio Zdravko Josić uručivši prigodan poklon, što je oko 2500 gledatelja nagradilo pljeskom.

Tijekom prvoga poluvremena i Osijek i Slaven Belupo pokušavali su nekoliko puta ugroziti vrata Rodića i Vargića, a najbliži pogotku bio je Miličević s kojim je od početka u napadu zaigrao Perošević. Perošević je nažalost ubrzo i izašao iz igre jer je čini se ipak bio nedovoljno zaliječen. Zamjenio ga je Kvržić.

Svoju prigodu u pogodak je pak uspio pretvoriti Delić. Nakon jednog udarca izvana Vargić je kratko odbio, a loptu je Delić lako pospremio u mrežu. Vargiću je to treći ovosezonski pogodak, a zanimljivo već osmi sličan od kada je stao na Osijeka. Čini se kako su mu udarci koji dođu izvana bolna točka vratara Osijeka.

Fantastično je nakon toga Rodić skinuo jednu prigodu glavom Leškovića te se na odmor otišlo sa prednošću Belupa od 1:0.

Početak drugoga dijela protekao je u dominaciji Osijeka. Nizale su se prigode. Od one Pongračića u 63-oj minuti kada je izašao 1 na 1 sa vratarom pa do brojnih polu prilika.

U 65. minuti izjednačio je Osijek. Rukom je igrao netko od igrača Slavena, a udarac sa 11 metara u pogodak pretvara Kvržić.

Nažalost, kada se činilo kako će Osijek preokrenuti ukazao se ponovo neuništivi Davor Vugrinec i zabio za konačnih 2:1.

Jurnuo je Osijek ka golu Rodića, ali je on danas bio fantastičan i nesavladiv, dok je Lešković u 78. pogodio i okvir vrata.

Ovim porazom Osijek je ostao na sedmome mjestu i nije uspio napraviti iskorak i oplemeniti bod iz Splita za čim eće sigurno žaliti. Slijedi reprezantivna stanka i odlazak u Zagreb na noge Dinamu.

VIDEO (MAXtv):

Kohortina poruka

Posljednih tjedana HHO vodi bitku sa navijačima te nakon svakoga kola donosi izvještaj o ponašanju navijača. Svoje mjesto u ovotjednom izvješću osigurala je i Kohorta koja je bocnula predsjednika HNS-a davora Šukera te predsjednika HHo-a Ivana Zvonimira Čička.

Porukom Počasnom građaninu dinamov šal, a Čičku Dinamov tal – “Moralne” veličine za nemoralne radnje pokazali su što misle o njima.

Potvrđen početak pretvorbe i privatizacije

Kao uvod u utakmicu održala se i skuptina NK Osijeka na kojoj je potvrđen početak procesa preoblikovanja i privatizacije. Sve bi trebalo započeti kroz nekoliko dana, a završiti krajem godine. Cijeli proces kako će to teći biti će objavljen na službenoj stranici kluba.

Tekst i foto: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari