Od danas članovi NK Osijeka mogu kupovati dionice

Završen je prvi krug preoblikovanja nogometnog kluba Osijek u kojemu je samo grad Osijek imao pravo upisivati dionice. Sutra počinje drugi krug u kojemu će dionice biti na raspolaganju članovima kluba, sukladno popisu članova zaključenom na dan 2. rujna 2012. godine. 

Drugi krug završava zaključno s 3. listopadom 2012. godine. Upis u Osijeku će se provoditi u poslovnici Zagrebačke banke u Esseker centru, Ribarska 4-6.

Za upis je potrebna slijedeća dokumentacija:

a) u svoje ime i za svoj račun

– hrvatski državljani prilikom upisa dionica trebat će priložiti slijedeće dokumente:
= službeni osobni dokument putem kojeg je moguće utvrditi identitet upisnika
(u pravilu s fotografijom upisnika), koji sadrži slijedeće podatke: ime i prezime, prebivalište, datum i mjesto rođenja, broj i naziv izdavatelja identifikacijske isprave (npr. osobna iskaznica, putovnica, domovnica uz koju je potrebno priložiti prikladan dokument sa fotografijom). Ako na osobnim dokumentima upisnika nema osobnog identifikacijskog broja (OIB), potreban je osobni dokument koji sadrži taj podatak, odnosno odgovarajuće uvjerenje MUP-a o osobnom identifikacijskom broju građana upisnika.
= dokument o otvorenom računu, u bilo kojoj domaćoj banci (kartica tekućeg računa, štedna knjižica, ugovor o otvaranju računa).
Ako fizička osoba – rezident nema otvoren račun niti u jednoj od banaka RH, može ga otvoriti u Zagrebačkoj banci, ili u nekoj drugoj banci RH ili će u upisnici navesti broj rezidentnog računa treće osobe – opunomoćenika na koji želi da joj se isplati višak uplaćenih sredstava. Navođenje takvog računa treće osobe smatrat će se izdanim bezuvjetnim nalogom za plaćanje.
= člansku iskaznicu športskog društva-udruge za natjecanje NK Osijek, kad se vrši uplata u drugom i/ili trećem krugu.

b) u ime i za račun druge punoljetne i poslovno sposobne fizičke osobe

= dva (2) primjerka punomoći (obrazac dostupan u poslovnicama Zagrebačke banke) ovjerena kod javnog bilježnika, odnosno u diplomatsko-konzularnom predstavništvu RH – za hrvatske državljane s prebivalištem u inozemstvu.
Jedan primjerak punomoći zadržava se za potrebe javnog bilježnika, a drugi za potrebe društva koje se preoblikuje/osniva.
U slučaju da je punomoć sačinjena na stranom jeziku, tada punomoć treba biti prevedena na hrvatski jezik, od strane ovlaštenog sudskog tumača za predmetni strani jezik, te u pravilu potkrijepljena apostilom (potvrdom, žigom, ovjerom) inozemnih sudova.
Broj punomoći po svakom opunomoćeniku ograničen je na 5 (pet), osim u slučaju najbližih srodnika upisnika dionica (fizičke osobe), gdje ne postoji takvo ograničenje. Najbližim srodnicima se smatraju bračni drug, djeca, roditelji te braća i sestre upisnika.
= službeni osobni dokument osobe ovlaštene za zastupanjem odnosno opunomoćenika kojim se može utvrditi njihov identiteta.
= karticu tekućeg račun otvorenog u jednoj od banaka u RH.

c) u ime svog malodobnog djeteta ili duge osobe pod skrbništvom

= izvod iz matične knjige rođenih, bez obzira na starost dokumenta,
= dokument na kojem je sadržan OIB malodobne osobe,
= službeni osobni dokument roditelja odnosno skrbnika,
= kartica tekućeg računa roditelja odnosno skrbnika.

Tekst: Priopćenje NK Osijek
Foto: SiB.hr 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari