FOTO + VIDEO: Cibalia pala u Gradskom vrtu!

OSIJEK – CIBALIA

1:0


Osijek je svladao Vinkovčane rezultatom 1:0. Osijek je nakon devet kola primio samo četiri pogotka i tako ima uvjerljivo najjaču obranu u ligi.
Napadački Osijek ipak će morati još poraditi na završnici. Puno dobrih akcija odigrali su Lešković, Kvržić, Aleksić i Perošević, ali previše neodlučnosti i konkretne realizacije moglo ih je koštati tri boda.
Mogao je međutim Osijek riješiti utakmicu već u prvih deset minuta. Prvo je Smoje nakon jednog kornera bio blizu pogotku da bi u 8. minuti Perošević iz slobodnog udarca uzdrmao vratnicu. Kroničari Gradskoga vrta odmah su našalili kako je Osijek posljednji pogodak iz ‘slobodnjaka’ zabio još dok je Bakir Beširević igrao u Wilsonovoj. 

Svoju najbolju prigodu u 28. minuti imali su Vinkovčani. Vargić je već bio svladan, ali se na putu prema golu ispriječila vratnica. Puno sreće imao je Osijek u toj situaciji nakon udarca Petra Mišića.

Nakon toga Osijek je zagospodario terenom i do kraja utakmice gotovo da Cibalija nije niti pokušala konkretnije zaprijetiti Vargiću. Kvržić je podigao ritam Osijekovog napada. 

Ivan Ibriks dva puta jučer je slavio pogotke. Prvi je na njegovu žalost poništen zbog prekršaja na jednom igraču Cibalije. Kada govorimo o prekršajima i sucu same utakmice ne možemo reći da je zakinio bilo koju ekipu, ali dojma smo kako je bilo previše alibi suđenja. Svaki kontakt okarakterizirao je prekršajem što je rascjepkalo utakmicu. Gledatelji ne vole ‘balet’ nogomet, ali suci nerijetko sude na ovakav način jer se boje vlastitih pogrešaka te kasnijih sankcija pod pritiskom klubova.

Drugi pogodak Ibriksa ipak nije mogao poništiti. U 77. minuti ubačaj Peroševića smireno je pospremio u mrežu Vinkovčana za svoje slavlje i slavlje navijača. 

Žestok raspored je iza Osječana, te je nužno pobjeđivati želi li se zadržati u gornjoj polovici HNL-a. Slijedi kup susret protiv Novalje, a onda odlazak u Pulu gdje Osijek tradicionalno dobro igra.

VIDEO (MAXtv):

Tekst: T.M./SiB.hr
Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari