Tri šuta, tri gola, tri boda…

Kad smo uoči susreta Istre 1961 i Osijeka vidjeli sastav bijelo-plavih, kroz glavu nam je proletjela misao "samo da ne dobiju tri laka komada”. Bijelo-plavi su na lijepo zdanje pulskog stadiona "Aldo Drosina” došli sasvim "osakaćeni”.

Kad smo uoči susreta Istre 1961 i Osijeka vidjeli sastav bijelo-plavih, kroz glavu nam je proletjela misao “samo da ne dobiju tri laka komada”. Bijelo-plavi su na lijepo zdanje pulskog stadiona “Aldo Drosina” došli sasvim “osakaćeni”.

Bez devet prvotimaca, s tri juniora i još nekolicinom ljudi s vrlo tankim prvoligaškim iskustvom. I takav je Osijek pobijedio u Puli! Iznenađenje? Malo je reći, ali možda je najbolje objašnjenje događaja na pulskom travnjaku dao sportski direktor Miroslav Žitnjak:

Eto, to ti je Mrša (trener Osijeka, Stanko Mršić, nap.a.)

Poruka je bila više nego jasna. Sreća i samo sreća. Stanko je definitivno vrlo često njezin miljenik, a u Puli je debelo bila na Osijekovoj strani. Iskreno, nismo od bijelo-plavih očekivali previše. Bilo je jasno da nemaju posebnu napadačku moć u tom “šarenom” sastavu. Zato su bili osuđeni na čučanje pred vlasitim kaznenim prostorom. Istra 1961 nanjušila je krv, pritiskala je, ali i promašivala. Pogodila je gredu, trebala je dobiti kazneni udarac, a na kraju je dobila rezultatsku prednost. Tada smo pomislili da je priča gotova. Jednostavno, nismo vidjeli kako bi Osijek mogao to okrenuti.

Međutim, nismo računali na obilatu pomoć domaćina.

Opširnije: Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari