Juniorski HNL: Osječani razbili Dinamo usred Zagreba

Derbi kola kadetskog i juniorskog HNL-a između Dinama i Osijeka odigran je danas na pomoćnom igralištu Maksimira.

U kadetskom ogledu pobjedu su upisali Zagrepčani rezultatom 2-1. Drugi je to poraz kadeta nakon što su na Poljudu izgubili s 4-0. Sada je Dinamo Osječanima pobjegao na 3 boda, te još imaju i utakmicu manje. Treći su Splićani s 4 boda manje od bijelo-plavih, no također s utakmicom manje.

Uvjerljivi juniori

U juniorskom susretu ovih momčadi Osječani su očitali bukvicu svojim vršnjacima pobjedivši rezultatom 3-0. Očito je kako juniori NK Osijeka nemaju nikakvog respekta prema protivnicima, jer su nakon pobjede na Poljudu sad trijumfirali i u Zagrebu. Podsjetimo prošle sezone Osječani su također u Zagrebu “pokidali” plave juniore s rezultatom 4-0.

Jedini dosadašnji poraz Osječani su upisali još u prvom kolu u Gradskom vrtu protiv momčadi Rijeke. Upravo s njima Osječani dijele prvo mjesto, no Rijeka je u prednosti zbog utakmice manjka u odnosu na bijelo-plave.

Podsjetimo prošle sezone Osječanima je naslov juniorskog prvaka pobjegao za milimetar, jer su imali isti broj bodova kao i njihovi vršnjaci iz Hajduka, no trofej je otišao u Split zbog bolje gol razlike. Rezultate te nadarene generacije NK Osijek ubire već u ovoj sezoni, jer su neki pripadnici te generacije danas standardni prvotimici kluba.

Prije početka novog juniorskog HNL-a upravo su mnogi stručnjaci bijelo-plave vidjeli kao najozbiljnije kandidate za osvajanje naslova što oni rezultatima i potvrđuju.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari