Večeras u Gradskom vrtu nakon 10 godina službena utakmica reprezentacije

 

Hrvatska reprezentacija večeras od 20h u Gradskom vrtu igra kvalifikacijsku utakmicu za SP u Brazilu protiv reprezentacije Walesa.

Ovo je tek sedma utakmica Vatrenih u Gradskom vrtu, a treća službena, kvalifikacijska. Premalo za ovih 20 godina.

Zadnjih dana po medijima se najviše piše o tome kako će Slavonci primiti reprezentaciju. Stanje u domaćem nogometu je odavno katastrofalno, a navijači koji nisu ni prije nešto volili HNS i ljude koj isu ga vodili, posebno su ogorčeni od zadnjih “promjena” u vodstvu nogometnog saveza.

Štimac i Šuker pozivaju Osječane da ustanu protiv zvižduka i negativnog navijanja, prozivajući “šačicu huligana” da žele poraz Hrvatske i narušiti atmosferu.

To naravno nije istina, prosvjedi navijača su usmjereni isključivo protiv vodstva HNS-a.

Svakako biti će zanimljivo vidjeti reakciju Osječana večeras. Stadion će biti pun do posljednjeg mjesta, jučer je na blagajnama još bilo svega 500-tinjak ulaznica za zapad. U potporu reprezentativci ne moraju ni sumnjati, ali isto tako Slavonci i Baranjci vrlo dobro znaju šta se događa u hrvatskom nogometu, šta pojedinci rade sad od reprezentacije i ne sumnjamo da će se i skandiranja protiv njih glasno čuti.

Pobjeda za održavanje utrke s Belgijcima

Kvalifikacijski susret za SP protiv Walesa za našu selekciju od iznimne je važnosti jer nas samo pobjeda u njemu može održati u ravnopravnoj utrci s Belgijcima za prvo mjesto u skupini.

Izbornik Igor Štimac bio je vrlo odlučan u predvečerje tog okršaja:

Sve što mogu reći jest – spremni smo! Utakmica je iznimno važna i učinit ćemo sve što možemo da dođemo do tih bodova. Velšani nemaju nikakve izglede bez obzira na to što će doći ohrabreni pobjedom nad Škotskom – kaže Štimac.

Štimac je oktrio plan po kojem misli slomiti Wales.

Želimo odmah preuzeti inicijativu i nametnuti svoju igru. Time ćemo ih onemogućiti da razviju kreativne akcije. Želim dominaciju, ali i disciplinu u kontroli igre.

[blockquote]Videozid na Trgu Ante Starčevića
Za sve one koji ne uspiju još do danas doći do ulaznice za susret Hrvatska – Wales, susret će moći pratiti na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, gdje je postavljen videozid.

Kohorta prikuplja donacije za pomoć Biljani
Navijači će kod istočne tribine postaviti kutiju u koju će se moći ostaviti novčane donacije za pomoć pri liječenju 22-godišnje Biljane Smolčić. [/blockquote]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari