Slavonci položili – sa Škotima u Osijeku!

Hrvatska je zasluženo, pred 17 tisuća gledatelja u Gradskom vrtu pobijedila Garetha Balea i dvanaestoricu.

Hrvatska je zasluženo, pred 17 tisuća gledatelja u Gradskom vrtu pobijedila Garetha Balea i dvanaestoricu.

Prvi je zgoditak djelo Maria Mandžukića. Mandžukić je osjetio da će kapetan momčadi Wales-a Ashley Williams vratiti loptu svom vrataru Lewis Price-u. Ispratio je kapetana Walesa do kraja, a želeći ispravti grešku posljedneg igrača Wales-a ispred svog gola Pirce je istrčao, uspio prvi doći do lopte, ali i napucati Mandžukića u leđa. Odbijenu loptu Mandžukić stiže i posprema u gol u 28. minuti utakmice.

Golu je prethodio silan pritisak hrvatskih reprezentativaca koji su opsjedali “bunker” Walesa. Hrvatska je susret otvorila udarcem Strinića, nastavio je Srna slobodnim udarcem u bliži Priceov kut. Price je obranio taj udarac i pregršt drugih koji su slijedili.

[span class=camera]GALERIJA: Hrvatska – Wales 2:0[/span]

Probao je u Rakitić ljevicom u 17. minuti. Bale je naon toga pobjegao Striniću, Perišić ga nije dobro ispratio te mu je omogućio da loptu pukne s 20-ak metara. Srećom je otišla pored desne vratice. Uzvratio je odličnim udarcem Milan Badelj – punom nogom, no i tu je lotu Price odbio. Tko je igrao pokazuje statistika posjeda lopte u prvom poluvremenu – 72 POSTO!

U 31. minuti Strinić je dao sjajnu loptu Eduardu, no ovaj glavom loše zahvaća loptu. Do kraja prvog dijela Eduardo je imao još dvije prigode – u 39. nakon što mu je loptu gotovo po travi ubacio Srna te u 44. minuti kada je dobro ušao u šesnaesterac, ciljao, ali i promašio suprotni kut. Hrvatska je i nakon odmora nastavila istim tempom. Prvih 10 minuta nastavka najopasniji je bio Ivanu Perišiću. Prvo mu je dobar udarac blokirao Williams, potom je glavom nakon kornera pucao pored gola. Onda je srušen u izglednoj situaciji za gol da bi svoju navalu na gol završio odličnim udarcem s ruba šesnaesterca kojeg je obranio Price.

U 58. minuti Srna je sjajnom dugom loptom izbacio Mandžukića koji izlazi sam ispred Pricea, dobro prima loptu, no pogađa velškog vratara. Nakon kornera Srne glavom je dobro pucao Schildenfeld, Velšani čiste s crte, no lopta se odbija ravno na nogu Eduardu koji s metar i 20 konačno zabija za 2:0. Gosti su zamalo iskoristili to malo što su dobili u 68. minuti kada je nakon kornera Andrew King dobro pucao s pet metara, no Pletikosa je gdje treba.

[span class=camera]GALERIJA: Reprezentativci posjetili Dječji dom ‘Klasje’ i odradili prvi trening[/span]

Mogli su domaći do kraja postići još koji gol no tri boda uz predivnu atmosferu natjeralo je oduševljenog Igora Štimca da se zahvali Slavoniji i obeća da će inzistirati da se u Osijeku ponovo igra! Dopredsjednik HNS-a Zdravko Mamić je otišao još dalje obećavši kako će se posljednja utakmica kvalifikacija sa Škotima igrati u Osijeku! Deset bodova nakon prva četiri susreta sjajan je rezultat.

Tekst: HRT

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari