FOTO: P&P za nova tri boda bez podrške Kohorte

Momčad Stanka Mršića došla je do nova tri boda. Strijelci za bijelo-plave su bili Pušić u 6. i Pongračić u 85. minuti. Ovoga puta zbog bojkota izostala je podrška Kohorte.

Tužno je bilo vidjeti tek možda 1500 gledatelja na Gradskome vrtu svega nekoliko dana nakon što je stadion bio “pun kao šipak” na utakmici reprezentacije. Kohorta je kuhala grah u svojim prostorijama, a na njihovom standardnom mjestu pustoš uz tek izvješenu poruku.



Klub je pokušao doskočiti bojkotu i pustiti navijače besplatno na stadion, ali ni to nije nagnalo navijače da krenu put stadiona. Razloge tome sada nećemo tražiti, ali spomenimo samo kako je ponovo izostao onaj famozni marketing.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji Osječana. Kvržić i Pušić bili su glavne prijetnje, a već u 6. minuti solo prodor okončao je Pušić udarcem sa 15-ak metara za 1:0.

Zadar se konstantno branio, a Osijek u završnici bio nedovoljno konkretan. Zamjerio je to i Mršić posebice Kvržiću pa su putem u svlačionicu i raspravljali na tu temu.

 

Nastavak je donio nešto drugačiju sliku na terenu. Zadar je već nakon nekoliko minuta opasno zaprijetio preko Mršićevog sina Antonia koji sa 7 metara puca glavom za malo preko gola. Još nekoliko poluprigoda propustio je Zadar, ali i Osijek nije bio bez svojih prigoda. Gavro Bagić sa svega nekoliko metara uspio je prepucati gol gostiju.

Riješenje utakmice donio je Pongračić u 85. minuti nakon jednog prodora svojih suigrača po boku.

Istok je bio u svome standardnom elementu pa tako tijekom prvoga poluvremena posebice nisu propustili povicima razbiti komornu atmosferu. Teško je i prepričati što sve navijači sa istoka uspiju smisliti i ispustiti iz svojih usta. Čuo se i pljesak kao nagrada za dobru igru bijelo-plavih. U drugome poluvremenu ipak je malo oživjela atmosfera pa je i istok bio impuls da se ne ponovi slična situacija kao protiv Splita kada je Osijek prokockao 2:0 na poluvremenu.

Kako smo i rekli razloge za slabu posjetu čelnici NK Osijeka morati će čim prije analizirati i pokrenuti se kako bi vratili ljude na tribine. Očito kako dobre igre mlade momčadi NK Osijeka nisu dovoljne već je potreban jak i kontinuiran rad.

Tekst i foto: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari